Natuur in Wenen

natuur-icoon-verkeersbureaus
De helft van de Wenen bestaat uit parken, waar iedereen geniet van de mooie natuur. De plaatselijke bevolking is er na een harde dag werken te vinden om heerlijk te ontspannen, een praatje met elkaar te maken of om bijvoorbeeld een goed boek te lezen. De parken in Wenen staan niet alleen voor rust, maar ook voor veel gezelligheid.

De burg over de Donau bij Wenen

De burg over de Donau bij Wenen

Volksgarten

De Volksgarten staat bekend als ‘de grote tuin’ van Wenen en bestond al in de tijd van Napoleon. Imposante fonteinen en bijzondere monumenten sieren dit populaire park. De Theseus tempel, is een kopie van een Griekse tempel en vormt de blikvanger van de Volksgarten. Deze tempel werd tussen 1820 en 1823 door de Oostenrijkse architect Peter von Nobile gebouwd.

In het noordelijke deel van het park is het herdenkingsmonument voor keizerin Elisabeth van Beieren (Sissi) te bewonderen. Om dit monument ligt een herdenkingstuin en een vijver, waar je geniet van de stilte.

Aan de andere kant van het park is het monument van de bekende de toneelschrijver en poëet Franz Grillparzer te bewonderen. Maar het park is niet alleen bekend om zijn fonteinen en monumenten, ook de prachtige rozenperken trekken veel publiek.

Volksgarten in Wenen

Volksgarten

Donaupark

In dit park rondom de Donau Toren zijn veel speeltuinen en sportfaciliteiten te vinden. De gratis tennisbanen en de minigolfbaan zijn razend populair en voor de fietsliefhebber zijn er talloze fietspaden.

Donaupark in Wenen

Donaupark in Wenen

Kahlenberg park

Vanuit Wiens Hausberg in het park heb je een prachtig uitzicht over de stad en er zijn veel culturele activiteiten in het park te beleven. Het gebouw zelf biedt volop ruimte voor feesten en voor een heerlijk hapje en een drankje ben je er ook op het juiste adres. Het park heeft twee bekende wandelwegen, de korte route duurt zo’n 30 minuten en de langere route duurt zo’n 50 minuten.

Kahlenberg park

Kahlenberg park

Türkenschanzpark

Dit park ligt in de buitenwijken van Wenen en staat bekend vanwege zijn opmerkelijke botanische planten. Het heeft zijn naam te danken aan de vondsten van Turkse historische nederzettingen op deze plek. Met mooie weiden afgewisseld door heuvels en vele wandelpaden, ben je als wandelliefhebber op de goede plek.

Wijngaarden

Wenen heeft 700 hectare met wijnvelden binnen de stadsgrenzen. In het westen van Wenen worden vooral de Rieslings en Chardonnays gemaakt.

Rond Wenen vind je veel wijngaarden

Rond Wenen vind je veel wijngaarden