Winkelen in Haarlem

shopping-icoon-verkeersbureaus
Haarlem is niet zonder reden meerdere malen tot Winkelstad van Nederland verkozen. Vintage stores, boetiekwinkels, speciaalzaken, internationale winkelketens, wat voor winkel je ook zoekt, Haarlem heeft ze allemaal. In de Grote Houtstraat en de Barteljorisstraat vind je met name de grote winkelketens als Zara, H&M, C&A en V&D. Neem een willekeurige zijstraat en je zult tegen allerlei schattige boetiekwinkeltjes aanlopen. Erg leuk zijn de Warmoestraat, de Kleine Houtstraat, de Gierstraat en de Anegang.

Vintage

Jutka & Riska is echt het walhalla voor liefhebbers van vintage kleding, schoenen en jaren ’70 en ’80 accessoires. De ideale winkel als je op zoek bent naar een festival outfit. Op zoek naar antiek speelgoed of meubels? Breng dan een bezoekje aan Veen’s antiek en curiosa. Aan de Haarlemse Nassaulaan vind je Stijlloods. Deze tweedehandswinkel heeft werkelijk van alles; kleding, interieur accessoires en meubelen.

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Interieurwinkels

Interieur-en designwinkels behoren ook zeer zeker tot het Haarlemse winkelassortiment. In de Koningstraat vind je onder andere The Mill interior and antiques, de place-to-be als je van antiek met een moderne twist houdt. Ook de DOTshop, Sjakies, de Woonkelder en Branco & Branco vind je in de Koningstraat. Ben je echt op zoek naar interieur accessoires? Ga dan naar de Schatkamer, Home & living of Lifestyle. Je vindt al deze winkels midden in het centrum van Haarlem.

Kledingwinkels

In de Zijlstraat vind je veel gespecialiseerde dameskleding en herenkleding winkels. De straat is niet alleen bekend van Monopoly maar is een statige winkelstraat die naar de Grote Markt loopt. Je vindt er ook JoeMerino, bekend van de merino wollen truien, Paul Noyen en Juffie’s Warehouse.

Goed om te weten is dat de winkels in Haarlem ook op donderdagavond en zondag zijn geopend.