Natuur in Luxemburg

natuur-icoon-verkeersbureausBuiten de stad Luxemburg is er veel natuur te ontdekken, bijvoorbeeld de dicht beboste valleien en de winderige plateaus in de Ardennen, de Mullerthal, door de lokale bevolking ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. In de regio Moselle vind je tussen de wijngaarden middeleeuwse dorpen en de gerenoveerde industriële woestenij van de Terre-Rouge (rode aarde) gebied. Dit weergeeft de diversiteit van het land en het contrast tussen traditie en moderniteit.

natuur-1-luxemburg

Van bossen tot rivieren, Luxemburg bezit betoverende en fascinerende landschappen. In Luxemburg vind je onverwachte pittoreske dorpjes, mysterieuze ruïnes en achter elke bocht talloze adembenemende landschappen. Rotsformaties, rivieren of kleurrijke flora – Luxemburg bezit nog een aantal ongerepte plekjes. Familiereizen, wandelen of romantische uitstapjes, Luxemburg heeft veel plaatsen die het hele jaar door wachten om ontdekt te worden.

natuur-2-luxemburg

natuur-3-luxemburg

Veel uitzonderlijk mooie wandelpaden zijn verspreid over het land. Sommige wandelroutes strekken zelfs buiten de grenzen van Luxemburg. Wandelaars kunnen kiezen uit wandelroutes van 40, 50 of 60 kilometer. Op alle routes zijn verschillende toeristische bezienswaardigheden en natuurlijke landschappen te zien. Er zijn verschillende wandelkaarten van de wandelroutes per regio of per thema.

Luxemburgse Ardennen

De Ardennen in Luxemburg zijn bekend bij veel fiets en wandel liefhebbers. De schilderachtige hooglanden en kronkelende valleien maken de bezoekers zo enthousiast. In de Ardenne bevinden zich prachtige, historische Kastelen. De kastelen van Vianden, Bourscheid en Esch-sur-Sûre getuigen van het middeleeuwse verleden in het land. Bovendien wordt elk jaar door middel van traditionele markten en middeleeuwse feesten deze tijd van de heren en ridders herleefd.

Natuurparken in de Ardennen

De twee grootste natuurgebieden van Luxemburg liggen in het noorden van het land. Hier vind je het Naturpark Our en het Naturpark Oewersauer. Bezoek deze parken als je echt even helemaal tot rust wilt komen.

Het Mullerthal

Vaak wordt het Mullerthal, of zoals het in Luxemburg wordt genoemd, Het Mëllerdal aangeduid als Klein Zwitserland van Luxemburg. Het dankt zijn naam aan het heuvelachtige landschap die vele mensen doet denken aan Zwitserland. Het Mullerthal wordt voornamelijk gekenmerkt door de rotsformaties die door de jaren heen veel mensen hebben verrast. Het is de unieke samenstelling van het gesteente en de bodemerosie die hebben bijgedragen aan het ontstaan ​​van dit landschap dat zo typisch is voor Klein Zwitserland.

mullerthal-luxemburg

Het dorpje Machtum langs de Moezel in Luxemburg

Het dorpje Machtum langs de Moezel in Luxemburg

munshausen-luxemburg

tagebau-rumelange-luxemburg