Rijeka

De Kroatische badplaats Rijeka herbergt een aantal historische en culturele juweeltjes en is ook één van de meest boeiende steden als het gaat om muziek en kunst. Met een aantal prachtige kunstgaleries, restaurants, trendy bars en een schitterende kustlijn is er zeker voor ieder wat wils in de Kvarner Baai. Een historische must-see van Rijeka is onder andere de levendige en bruisende centrale markt; perfect voor reizigers die graag een selectie van lokale lekkernijen willen proeven.

Ook de 17e-eeuwse symbolische stadstoren, geschilderd in opvallend pastelgeel en ‘De Hellende Toren’, die 40 centimeter helt en al sinds de Middeleeuwen bestaat, zijn zeker een bezoek waard. De hoofdstraat van Rijeka, Korzo, ligt in het hart van de stad, waar het een voetgangersgebied is zodat bezoekers de vele winkels, restaurants en cafés kunnen verkennen. Korzo ligt parallel aan de kust en biedt via elke zijstraat een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee.

Stadstoren Rijeka

Stadstoren Rijeka

Hotels in Rijeka

Volgens Booking.com zijn er meer dan 1.200 hotels in Rijeka. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Rijeka

Rijeka Tourist Board

Užarska 14
51000 Rijeka
Kroatië
Telefoon: +38551315710


Twitter: twitter.com/visitRijeka
Facebook: facebook.com/VisitRijeka
YouTube: youtube.com/user/TZGRijeka
Instagram: instagram.com/visitrijeka

 

Neem contact op met Rijeka Tourist Board

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Rijeka