Drôme

Aangekomen op de plek van de truffels word je verrast door de veelzijdige natuur. Van lavendelvelden en wijngaarden tot aan hoge rotsen, in de Drôme vind je het allemaal. Ontdek Romans, de hoofdstad van de schoenen en geniet van heerlijke desserts tijdens een overnachting in Le Clair de la Plume.

Truffel cultuur in de Drôme

De Drôme staat vooral bekend om de truffels. Op Domaine Bramarel in Grignan, het centrum van de truffels, ga je met twee honden en de eigenaar op zoek naar deze kostbare paddestoelen.

Domaine de Bramarel in Grignan

Domaine de Bramarel

Aangekomen in het huis van Gilles Ayme, de eigenaar van Domaine Bramarel, komen twee kwispelende Labrador retrievers je vriendelijk tegemoet. Gilles legt je alles uit over de truffels, zo vind je tussen mei en september de witte zomertruffel, tussen september en januari de bruine herfsttruffel en tussen november en maart de zwarte wintertruffel en de witte wintertruffel, de kostbaarste truffel (€5000 per kilo).

Een truffel groeit onder de grond op de wortels van bomen, zonder bomen en een calciumrijke grond kunnen truffels niet overleven en ze zijn voornamelijk onder eikenbomen te vinden. Iedere boom produceert eens in de 10 jaar nieuwe truffels, dat is een van de grootste redenen waarom truffels zoveel geld opbrengen.

Truffels zoeken met Gilles en zijn honden

Truffels zoeken met Gilles en zijn honden

Op zoek naar truffels

Op zoek naar truffels

In 1816 is de truffelcultuur in Grignan begonnen, de familie Ayme is vanaf dat jaar steeds meer eikenbomen gaan plaatsen om de kans op truffels te vergroten. De familie gebruikt geen varkens, maar honden om de truffels te zoeken, vooral omdat ze het gezelligere huisdieren vinden. Het duurt 2 jaar voordat een hond weet hoe hij truffels moet vinden en ze niet op mag eten. Iedere dag struint Gilles Ayme zes uur lang een deel van zijn 400 hectare grond af op zoek naar truffels.

Truffel

Truffel

Van 1 april tot 30 oktober kun je iedere dag (op aanvraag) truffels komen zoeken inclusief een proeverij, dit kost 5 euro per persoon.

Truffel proeverij

Truffel proeverij

Overnachten in Grignan

overnachten-hotel-icoon-verkeersbureausZijn je voeten na een middag truffels zoeken wel toe aan wat rust en blijf je graag in Grignan? Dan is hotel Le Clair de la Plume zeker het overnachten waard. Dit klassiek ingerichte hotel straalt rust uit, het terras van het hotel is te vergelijken een knus ingerichte tuin en de kamers nemen je mee in de brocante sfeer.

Het terras van Clair de la Plume

Het terras van Clair de la Plume

Hotelkamer Jaune

Hotelkamer Jaune

In de ochtend staat een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt een verrassingsmenu geserveerd, dit moet je zeker proberen, de keuken staat vooral bekend om de desserts die een genot zijn voor je smaakpapillen.

Ontbijtzaal Clair de la Plume

Ontbijtzaal

Ontbijt Clair de la Plume

Ontbijt Clair de la Plume

Blijf op de hoogte van de Drôme

Blijf op de hoogte van de Drôme met onze inspirerende nieuwsbrief vol Drôme tips!

Verkeersbureaus en VVV’s in de Drôme

La Drôme Tourisme

8 Rue Baudin, 26000
26005 Valence
Frankrijk


Twitter: twitter.com/ladrometourisme
Facebook: facebook.com/ladrometourisme/
YouTube: youtube.com/user/ladrometourisme
Pinterest: pinterest.com/ladrometourisme/
Instagram: instagram.com/ladrometourisme/

 

Neem contact op met La Drôme Tourisme

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over de Drôme ontvangen*

Kaart van de Drôme