Rovaniemi

Rovaniemi in Fins Lapland ligt op de poolcirkel en bekend van Santa Claus Village. De woonplaats van de kerstman met zijn rendieren. Rovaniemi is ook bekend van de heerlijke sauna’s die je overal vindt. Zo ontdek je middenin de natuur hout gestookte sauna’s waar je volledig tot rust komt.
sauna-meer-2-rovaniemi

Beste tijd om te reizen naar Rovaniemi

Rovaniemi is zowel een winter als zomerbestemming. In de winter is het koud en ligt er veel sneeuw. Rovaniemi leent zicht dan uitstekend voor sledetochten met honden, sneeuwscooters of vissen op bevroren meren. In de zomer geniet je van sauna’s, wandelen door moerasgebieden (vlieg)vissen en watersport activiteiten zoals raften.

Reizen naar Rovaniemi

Rovaniemie is een goede bestemming om zelfstandig te bereizen of via een gespecialiseerde touroperator zoals Norgereiser. De omgeving leent zich uitstekend om per huurauto of camper te verkennen, zowel in de zomer als winter.

Vliegtickets naar Rovaniemi

De eenvoudigste manier om in Rovaniemi te komen is met het vliegtuig. In totaal ben je ongeveer 4 uur onderweg om in deze schitterende stad aan te komen. Kijk bij het landen van het vliegtuig vooral naar buiten om alle meren van boven te zien. Zowel KLM als Finnair vliegen naar de luchthaven Rovaniemi via een tussenstop in Helsinki. In de winter van 2022/2023 vliegt KLM direct naar Rovaniemi. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Rovaniemi. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

 

Bezienswaardigheden in Rovaniemi

Er is veel te zien in Rovaniemi, het meest bekend is natuurlijk Santa Claus Village, woonplaats van de kerstman. Dit kun je zowel in de winter als in de zomer bezoeken met een rondleiding door het museum van de kerstman. Uiteraard kun je bij de kerstman op schoot, leuk voor kinderen én volwassenen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Rendieren en sami

Vlakbij de village vind je rendieren houders, oorspronkelijk Sami. Hier kun je met de rendieren op de foto en ze voeren.
Rendieren voeren in Rovaniemi

Kunst & Cultuur

Ben je cultuurhebber? Dan mag je tijdens je bezoek aan Rovaniemi zeker Arktikum niet missen. Dit wetenschapsmuseum heeft de geschiedenis van Fins Lapland vastgelegd.
arktikum-museum-2-rovaniemi

arktikum-museum-3-rovaniemi

arktikum-museum-rovaniemi

Hotels in Rovaniemi

In Rovaniemi heb je keuze uit vele hotels, hostels en airbnb verhuurders. In het midden van het centrum vind je het City Hotel Rovaniemi. Dit familie hotel ligt in het centrum bij de shopping centra. Warm ingerichte kamers met een welkomst eland op je bed. In dit 4-sterren hotel vind je alles wat je nodig hebt voor je verblijf in Rovaniemi. Het buffet ontbijt is zeer uitgebreid en uiteraard voorzien van lokale gerechten als zalm, zure haring en brood.
city-hotel-rovaniemi-eland-op-bed
Uiteraard heeft het hotel WiFi en 2 sauna’s. In het restaurant Monte Rosa dineer je a-la-carte met lokale gerechten. De kok zet heerlijke gerechten op tafel dat wordt geserveerd door uitermate vriendelijk personeel. Je voelt je hier welkom.

Eten en drinken in Rovaniemi

Al het eten is puur en van voortreffelijke kwaliteit. Ontdek rendierenvlees in allerlei bereidingen of proef berenvlees en verse zalm. Ken je de echte Lapse koffie al? Bereid in een grote zwarte ketel en heerlijk zacht van smaak, maar wees voorbereid voor je maag en darmen.

Zalm op Lapse wijze bereid

Zalm op Lapse wijze bereid

Verser kun je je zalm niet krijgen

Verser kun je je zalm niet krijgen

Sauna

Na een heerlijke dag in de natuur is het tijd om te ontspannen in een echte Finse sauna. En die vind je overal in Rovaniemi. Sauna is een belangrijk onderdeel van de Finse cultuur. Nog niet zo lang geleden bevielen vrouwen in de sauna en werd het lijk van een overleden persoon gewassen in de sauna. Bij Metsäkyly sauna, een half uurtje rijden van Rovaniemi ontdek je een Mökö sauna met stoom. Je kunt dit complex afhuren om een fijne sauna ervaring te hebben met familie, vrienden of voor een bedrijfsuitje of trouwerij. Tot 50 man kunnen er terecht. De sauna experience begint hier met een wandeling door het bos. Je gaat, gewapend met schaar, op zoek naar berkenbomen en knipt de takjes eraf. De takken bundel je met een touw tot een bos. In de sauna wordt deze takkenbos in water gedompeld en op de kolen warm gemaakt. De berkenbladeren zorgen voor een heerlijke ontspannen geur. En dan komt het, Finse traditie. Met de takken in de hand sla je jezelf voorzichtig op rug en borst. Omdat de bladeren warm en nat zijn een intense beleving, die volledig pijnloos is.

Zelf berkenbladeren plukken voor je sauna bezoek aan Metsäkyly

Zelf berkenbladeren plukken voor je sauna bezoek

De zelf verzamelde Berkenbladeren

De zelf verzamelde Berkenbladeren

Het gebouw van Metsäkyly sauna

Het gebouw van Metsäkyly sauna

Het pad naar het meer in Rovaniemi

Het pad naar het meer

Duik in het koude water om heerlijk fris te worden

Duik in het koude water om heerlijk fris te worden

Na het sauna bezoek is het tijd om te eten Metsäkyly biedt een heerlijk menu om de honger te stillen. Rozig van je sauna bezoek en zittend aan een grote tafel ben je volledig ontspannen.

Fijne zalm gerechten na je sauna bezoek in Rovaniemi

Fijne zalm gerechten na je sauna bezoek

Mökö sauna

Mökö sauna

Een warm welkom door de hostess bij Metsäkyly

Een warm welkom door de hostess

5 Tips van het verkeersbureau van Rovaniemi

Om je verblijf in Rovaniemi goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 5 tips

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Rovaniemi
  • Ontdek de lokale saunacultuur. Opgietingen kennen ze hier niet. Naakt naar de sauna gaan is heel gewoon. Voel je je daar niet comfortabel bij dan kun je ook gewoon zwemkleding of een handdoek dragen

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Rovaniemi

Rovaniemi Tourism & Marketing

Maakuntakatu 29-31
96200 Rovaniemi
Finland
Telefoon: +35816346270
URL: http://www.visitrovaniemi.fi/


Twitter: https://twitter.com/VisitRovaniemi
Facebook: facebook.com/VisitRovaniemi.fi
YouTube: youtube.com/user/RovaniemiOfficial
Instagram: instagram.com/visitrovaniemi/

 

Neem contact op met Verkeersbureau Rovaniemi

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Rovaniemi