Winkelen in Düsseldorf

shopping-icoon-verkeersbureaus Düsseldorf en mode worden vaak in één adem genoemd. Geen wonder: alle grote namen in de internationale high fashion hebben een flagshipstore aan de Königsallee, de beroemde luxe winkelstraat. De nieuwste catwalk trends uit Parijs, Milaan, New York? Je kunt ze allemaal beleven op de Kö.

De nieuwste damesmode bij Max Mara op de KÖ

Je wandelt van Prada en Miu Miu naar Gucci, van Chanel naar Dior of Hermes. Misschien een snel bezoek aan Tiffany? Waarom niet? Stijlbewuste jagers gaan op jacht in de zijstraten en passages van de Königsallee en in de rustige Carlstadt, waar goed samengestelde conceptstores en andere modewinkels te ontdekken zijn. Dit is ook de beste plek om een ​​leuk souvenir te vinden.

Lipsticks in de Hermès Boutique Düsseldorf

Lipsticks in de Hermès Boutique

Een Louis Vuitton espresso-apparaat

Het jonge publiek heeft natuurlijk zijn eigen promenades. Rond de Lorettostraße in de wijk Unterbilk slenteren hipsters door tweedehandswinkels en kleine boetiekjes, briefpapier, bloemenwinkels en chocolatiers. En misschien zullen ze hun weg vinden naar Ackerstraße in Flingern, dat met zijn zijstraten een ander epicentrum van mooie dingen is. Liefhebbers van interieurdesign komen hier gegarandeerd aan hun trekken.

In de Lorettostrasse vind je Romantik Labor

Concepstore Unterhaltung Lieblingsstücke in de Ackerstraße 161

Concepstore Unterhaltung Lieblingsstücke in de Ackerstraße

Als je aan Düsseldorf en winkelen denkt, denk je als eerste aan luxe mode. Maar de stad is ook een winkelparadijs op culinair gebied, zoals elke bezoeker zelf kan zien door over Carlsplatz te slenteren. Op het centrale plein ten zuiden van de oude stad worden niet alleen exotisch fruit, regionale groenten, vers gevangen vis, vlees en gevogelte, brood en kaas verkocht, maar ook delicatessen specialiteiten die in elke koffer passen en daarom uitstekende souvenirs zijn: thee en kruiden van over de hele wereld, bijvoorbeeld sterke drank en mosterd.

Lindt Chocolade Boutique

Wie hongerig door de gangpaden slentert, blijft niet lang zo: naast de huisgemaakte gerechten uit Düsseldorf is er ook Italiaans, Indiaas, Frans en Perzisch eten te ontdekken. De markt is open van maandag tot en met zaterdag. Düsseldorf is de thuisbasis van de grootste Japanse gemeenschap van Duitsland. Meer dan 8.400 Japanners wonen in de hoofdstad en kenmerken het bruisende Little Tokyo. Wie verlangt naar de levendigheid van Aziatische metropolen, vindt die hier. Nergens anders in Europa is het Japanse leven zo geconcentreerd in een kwart als hier.

Ramen snackbars, bakkerijen, bars, hotels, supermarkten en boekwinkels bieden een unieke Japanse sfeer tussen het centraal station en het stadscentrum langs de Immermannstraße en Klosterstraße.

Locals, Japanse zakenmensen, jonge manga fans en fijnproevers van over de hele wereld ontmoeten elkaar hier onder het genot van noedelsoep, sushi en sake, waardoor de Japanse wijk een van de levendigste plekken van Düsseldorf is.

Boeken vinden naast het Kunstpalast Düsseldorf

Boeken scoren naast het Kunstpalast Düsseldorf

Aesop