Eten & Drinken in Hessen

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus Appelwijn wordt vaak de nationale drank van Hessen genoemd en staat bekend als ‘Stöffche’ of ‘Ebbelwei’. Vooral in en rondom Frankfurt zijn er veel appelwijnlokalen en biertuinen waar deze drank wordt geserveerd. Voor een culinaire hoogstandje bezoek je een van de 36 Restaurants die een Michelinster hebben in en rondom Wiesbaden en Frankfurt.

Appels

Appels

Hessen à la carte

Naast sterrenrestaurants zijn er in Hessen ook andere initiatieven waarbij er alleen wordt gewerkt met regionale producenten. Zoals Hessen à la carte. Dit is een samenwerking tussen 100 restauranthouders die hun klanten garanderen dat de producten die worden gebruikt voor de bereiding van het regionale voedingsaanbod afkomstig zijn van Hessische producten.

Wijnbouwer Feest van Bingen

Het Wijnbouwer Feest van Bingen in Bingen am Rhein staat bekend als het grootste en langst durende wijnbouwer-feest aan de Rijn. Vanuit het stadscentrum tot aan de wijngaard aan het kerkhof presenteren wijnbouwers uit Bingen hun beste wijnen. Met 11 dagen lang feest is dit al meer dan 60 jaar het langste wijnfestival aan de Rijn. Combineer wijn van de verschillende kramen met het grote aanbod aan streekgerechten.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Markthallen in Kassel en Mainz

Maak een smakelijk uitstapje naar een van de mooiste markthallen van Duitsland. De wekelijkse markt van Kassel bevindt zich midden in het oude centrum. Op deze markt staan meer dan 70 leveranciers uit verschillende delen van Noord-Hessen, Neder-Saksen, Thüringen en Oost-Westfalen. Bezoek de markt op donderdag, vrijdag en zaterdag. In Mainz bezoek je iedere dinsdag, vrijdag en zaterdag de weekmarkt. Hier kan je vanaf 7 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s middags aan de voet van de Dom terecht voor streekproducten. Op zaterdag geniet je samen met de locals van een speciaal markt ontbijt met brood, worst en een goed gevuld glas wijn. Mensen die het iets te vroeg vinden voor een heel glas wijn krijgen de wijn aangelengd met een beetje “Wasser mit”.

Markthalle Kassel

Markthalle Kassel