Sport & Vrije tijd

sport-icoon-verkeersbureaus
De Eifel is met zijn wijde gevarieerde landschap een populair gebied voor wandel-, fiets- en watersportliefhebbers. Kom je liever tot rust? De Eifel beschikt ook over een groot kuuroord. Voor kinderen is de Eifel met de vele pretparken een heerlijk speelparadijs.

Wandelen in de Eifel

De meest bekende en zeer populaire wandelroute is de ‘Eifelsteig’. Geniet van 313 kilometer lange afwisselende paden met veel verschillende landschappen. De tocht start in het vlakke noorden bij Aken en eindigt in het hoger gelegen Trier. Onderweg kom je langs indrukwekkende vulkanen en kratermeren, door imposante bossen en rotslandschappen.

Fietsen in de Eifel

De Kylltalradweg is een prachtige gezinsvriendelijke fietsroute van het noorden naar het zuiden van de Eifel. De rtocht start in Dahlem en eindigt in Trier. De paden zijn licht heuvelachtig, hierdoor is het dus ook geschikt voor kinderen. Wil je langere dagtochten maken en je fiets meenemen in het openbaar vervoer? Bekijk alle mogelijkheden voor het meenemen van fietsen in het openbaar vervoer in de Eifel.

Watersporten in de Eifel

Ben je graag actief op en in het water? De Eifel heeft vele meren en rivieren waar je tijdens je vakantie niet alleen kan zwemmen, maar ook kanoën, zeilen, roeien, waterskiën, raften en surfen.

Kronenburger See

Om tijdens een warme zomerdag af te koelen ben je hier op de juiste plaats. Surfen, zeilen, roeien en zwemmen zijn voor dit recreatiemeer de sleutelbegrippen. Rondom het hele meer zijn surfplanken, roeiboten en waterfietsen te huur.

 

Dit zijn de leukste plekken in de Eifel

Je kunt deze Eifel tips, die niet hier op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van de Eifel.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Rursee

Bij het mooie ‘Nationaal Park Eifel’ is een prachtig waterlandschap gelegen. Bij ‘Becker Watersport’ zijn kano’s, zeilboten en waterfietsen te huur.

Bad Bertrich

Bad Betrich is een historische plaats die bekend staat om zijn prachtige kuuroord. In het wellnesscentrum ‘Bad Betrich Aktiv & Vital’ staat relaxen in de sauna of genieten van een heerlijke massage centraal. Op het terras van dit grote kuuroord geniet je van een heerlijk diner met een prachtig uitzicht.

Pretparken en dierentuinen

In het ‘Eifelpark’ in Gondorf bij Bitburg staan dieren centraal. Bezoek de vogelshow, de kinderboerderij of pak het treintje om het park te verkennen. Naast de dieren heeft het park ook verschillende attracties voor jong en oud. Ook in het ‘Wild- & Erlebnispark’ in Daun draait alles om dieren en natuur, na het spotten van dieren is het voor kinderen tijd om te spelen in de grote speeltuin van het park.

Nürburgring racecircuit

Als echte motorsportliefhebber ga je naar het Nürburgring racecircuit in Nürburg. Iedere dag van het jaar geniet je met het hele gezin van de racende wagens.