Kunst & Cultuur in de Eifel

cultuur-icoon-verkeersbureaus
De Eifel staat bekend om de eeuwenoude dorpen en stadjes met vele musea en een groot aantal burchten. Zelfs in de kleinere plaatsen zitten de meest uiteenlopende musea verscholen. Een gebied dat voor jong en oud culturele activiteiten te bieden heeft.

Musea in Monschau

In dit kleine historische stadje zitten alleen al tien verschillende musea. Ben je een fotografie- en filmliefhebber? Dan is Het Eifeler fotografie- en filmmuseum zeker de moeite waard. Ook het bierbrouwerijmuseum Felsenkelle is zeker een bezoekje waard. Voor het bezichtigen van oud glaswerk is ‘De glasblazerij’ een aanrader.

Museum in Daun

Niet alleen in de omgeving rondom Daun zijn sporen van het vulkanische verleden in de Eifel terug te vinden, in Daun zelf kom je in het Eifel-Vulkanmuseum alles te weten over de vulkanen in de Eifel.

 

Dit zijn de leukste plekken in de Eifel

Je kunt deze Eifel tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van de Eifel.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Musea in Trier

In deze oudste stad van Duitsland zijn ook verschillende indrukwekkende musea te vinden. Het Rheinisches Landesmuseum belicht in zijn tentoonstelling de geschiedenis van de stad en de regio Trier. De unieke collectie bestaat onder andere uit vondsten uit de oertijd, prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. In Trier bevindt zich het bijzondere Karl Marx Haus, het geboortehuis van de Duitse filosoof, schrijver en revolutionair Karl Heinrich Marx. Dit huis informeert op de derde verdieping op bijzondere wijze over de persoon Karl Marx, zijn afkomst en familie, zijn leven en wisselende levensomstandigheden.