Eten & Drinken in de Eifel

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
De Duitse keuken staat bekend om zijn grote porties, in de Eifel doen ze daar uiteraard aan mee. De warme maaltijden bestaan vaak uit gebakken aardappelen, vlees, sauzen en soepen. De Eifel kent ook zijn eigen bier en natuurlijk kun je er genieten van de welbekende Moezelwijnen. De Eifel barst van de dorpen en stadjes met leuke cafés, bars en restaurants.

rheinland-pfalz-tourismus

Rheinland-Pfalz Tourismus

Trier

Trier ligt aan de Moezel, de Moezelwijnen zijn hier dan ook niet weg te denken. Wil je genieten van een betaalbare en lekkere maaltijd met een goed glas wijn in een restaurant waar wijn niet alleen gedronken wordt, maar in de inrichting centraal staat? Dan is ‘Weinstube Kesselstatt’ aan de ‘Liebfrauenstrasse’ een echte aanrader. Het ‘Walderdorffs‘ café en restaurant, een populaire plek voor de plaatselijke bevolking, is ook zeker het proberen waard.

Monschau

Ook in dit kleine plaatsje barst het van de gezellige cafés en restaurants. Het ‘Rur-Café’, is het oudste café van Monschau en heeft een typisch Duitse inrichting, waar je voor zowel voor een diner als een drankje op de juiste plaats bent. Voor een speciale chocolade beleving moet je vooral een bezoek aan het ‘Schokoladen Cafe’ niet missen. In dit kleine café draait alles om chocolade en gezelligheid.

 

Dit zijn de leukste plekken in de Eifel

Je kunt deze Eifel tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van de Eifel.

"*" geeft vereiste velden aan