Beleef the Dutch Caribbean in Nederland

Voor een ultra luxe strandvakantie hoef je niet perse meer naar een van de landen rondom de Middellandse Zee. De tip van Hans: op slechts een half uur rijden onder de rook van Rotterdam vind je aan het begin van de Brouwersdam een uniek vakantieresort met beachhouses en een trendy beachclub van internationale allure met hotel service.

Je eigen veranda met uitzicht op zee

Je eigen veranda met uitzicht op zee

Lounge heerlijk ontspannen op comfortabele hemelbedden in een heerlijk zonnetje onder het genot van een hapje en een drankje. Natuurlijk met uitzicht op zee, op de achtergrond aanzwellende muziek. Kinderen kunnen spelen op het strand terwijl de ouders genieten als het ware onder de palmbomen van een tropisch eiland. En dat in ons kikkerlandje.

Ontdekken en water spelen voor kids-1000

Ontdekken en water spelen voor kids

Er even tussen uit naar Dubai, Orlando, Ibiza of…?

Punt-West wordt nu al in één adem genoemd met luxe resorts in Dubai, Orlando of Ibiza en lijkt een droom voor de vakantiegangers die op zoek zijn naar de ultieme strandvakantie. Zodra je de parkeerplaats oprijdt, ervaar je een totaal andere wereld. Een typisch Hollands duinlandschap verrijst uit het niets. Bijzondere vakantiehuizen op toppen van duinen met uitzicht over het Grevelingenmeer, waar sinds enkele jaren weer een natuurlijke verbinding tot stand is gebracht met de Noordzee.

 

 

Er zijn kleine eilandformaties aangelegd langs de kustlijn met hele mooie sfeervolle strandwoningen. Niemand minder dan architect Matthijs Zeelenberg is verantwoordelijk voor het ontwerp. Niet alleen de ligging is opmerkelijk en bijna on-Nederlands maar ook het interieur biedt optimale luxe en comfort. Hoe bijzonder is het om met een heerlijk glas wijn op je eigen terras ‘s avonds de zon in de zee te zien zakken terwijl een privé kok  het gerecht aan het voorbereiden is. Het kan allemaal op Punt-West, waar een butler of privé kok onderdeel is van de hotelservice.

Top koks puur ambachtelijk aan het werk

Top koks puur ambachtelijk aan het werk

Prijswinnaar top restaurant Werelds aan het Strand

Bij Punt-West hebben ze goed begrepen dat er een toenemende vraag is naar meer luxe. Door de toenemende interesse in short breaks zijn er naast de vakantiehuizen voor grotere gezelschappen ook studio’s en appartementen voor twee tot vier personen. Net als bij een hotel kan men ook één nacht reserveren, gewoon in één van de beach houses.

Een culinaire belevenis op het strand is het ultieme vakantiegevoel. Maar ook het terras of restaurant “Werelds aan het Strand” is een ervaring op zich. De kaart is een tropische verrassing en maakt de beleving compleet. Niet zelden wordt verse vis uit zee aangevoerd met een heuse viskotter. De keukenbrigade op het strand creëert de meest speciale gerechten. Het lijkt wel een culinaire parade.

 

 

De grote variatie speciale wijnen in grote koelers en de biertanks boven de bar geven het geheel een verrassende ambiance. Je raakt werkelijk niet uitgekeken en het is daarom dat Michel Schreuders, de patron van het restaurant, met zijn crew al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept, waaronder de publieksprijs mooiste bar van Nederland en onlangs de Rabo Ondernemersprijs. Neem gerust een kijkje in dit bijzondere restaurant of ga lekker eten en je zult zelf verbaasd zijn.

Winnend decor van restaurant Werelds aan het Strand-1000

Winnend decor van restaurant Werelds aan het Strand

Boeken doe je bij Oasis Premium Resorts

Zodra je aankomt op het resort Oasis Punt-West staat er een hospitality team klaar om jou persoonlijk welkom te heten. Het team van Oasis Punt-West ontvangt je met alle egards. Vanaf het eerste moment vanaf de boeking tot en met de ontvangst bij Oasis Punt-West doen ze er alles aan om jouw vakantie te laten slagen. Mede door de exclusieve opzet en de totale entourage heb je het idee als een vorst onthaald te worden.

 

 

Bij mij kwam sterk het gevoel naar boven van jaren terug toen ik flaneerde over de boulevard in Nice tijdens mijn verblijf aan de Franse Riviera. Met de komst van Oasis Punt-West heeft Nederland er een exclusief resort op het Grevelingenstrand van Ouddorp bij. Nu kan de verwende vakantieganger zich ook dicht bij huis een paar dagen onderdompelen in tropische sferen. Met het restaurant Werelds aan het Strand heeft deze bestemming veel weg van een mondaine badplaats voor de welgestelde jetset.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.