CenterParcs blijft verrassend, ook in het buitenland!

De afgelopen maanden bezocht Contributor Hans een aantal bijzondere bungalowparken parken op enkele uurtjes van Nederland op de mooiste plekjes in de natuur.
CenterParcs blijft verrassend

We hebben net de 5e tropische dag van 2015 geteld in De Bilt. Het is hoog zomer en de helft van de Nederlanders is op vakantie. Populair zijn de midweek- en weekend arrangementen van CenterParcs voor degenen die verblijven in eigen land. Maar wist je dat er ook in het buitenland bijzondere bungalowparken te vinden zijn van CenterParcs?

Frans stokbrood en kruidenboter als ontbijt

Les Trois Forêts in Frankrijk brengt mij een tropische verrassing zodra ik de Aqua Mundo binnen stap. Je vindt er een spectaculaire waterspeeltuin waar vooral de stoere jongetjes weten hoe ze met de waterspuiters de overige badgasten onder vuur kunnen nemen. In het naastgelegen peuterbad is een water zandspeelplaats voor de allerkleinsten. Ouders relaxen in de vele ligstoelen rondom de verschillende waterbassins. Voor baby’s en de peuters zijn er speciale kinderboxen en originele zwemvestjes voor de veiligheid. Ook erg leuk: de klimrots boven het water. Wie lukt het om de overkant te halen?

Waterspeeltuin Les Trois Forets

De Market Dome van Les Trois Forêts had zomaar een hoofdprijs voor bijzondere architectuur in de wacht kunnen slepen. Maar wat een verblijf op dit park pas echt bijzonder maakt is de parkomgeving. Het bos met de reusachtige bomen. En ze hebben er de leukste kinderboerderij die ik ooit gezien heb! Waar kunnen kinderen nog in de vrije natuur pony rijden? Echte boerderijdieren zoals de koe en het varken ontbreken natuurlijk niet en zo leren de kinderen ook waar de melk vandaan komt. Tijdens onze avondwandelingen hebben wij meer dan eens oog in oog gestaan met herten in het wild.

Een heerlijke vakantiebestemming op slechts enkele uren rijden, wie wil dat nou niet?

Meer informatie over Les Trois Forêts

Kinderboerderij Les Trois Forets

Wie bereid is wat verder te rijden, boekt een weekje vakantie in de nieuwste aanwinst van CenterParcs: het onlangs geopende Le Bois aux Daims (Frankrijk). Inmiddels het 21ste bungalowpark van CenterParcs. Zoals je mag verwachten zijn hier de laatste nieuwtjes en de meest spannende attracties te vinden. Wat dacht je van de Turbo Speed, die vertrekt op 14 meter van de grond? Of neem één van de vier adembenemende glijbanen! Voel je als een vis in het water in het zee-bad tussen de vissen en het koraal. Wie een bijzondere wellness beleving wil ervaren brengt een bezoekje aan de Deep Nature Spa met 1.300 m² met biologische sauna, hammam, aromatherapiebad en sensordouches.

Meer informatie over Le Bois aux Daims

Watersport in Duitsland en shoppen in Luxemburg

Park Bostalsee in Saarland – Duitsland is gelegen aan een groot stuwmeer en gebouwd tegen een bergwand. Onze bungalow lag op het hoogste puntje waar we een panoramisch uitzicht hadden. De bungalow zelf was erg luxe uitgevoerd met wellnessfaciliteiten en een infrarood luxe stortdouche. Voor de kids was er een aparte gameroom met computerspellen en een smart TV. Bij Bostalsee kan je verschillende type bungalows huren en wie kiest voor een VIP-cottage weet dat dan de bedden bij aankomst zijn opgemaakt.

 

 

Tijdens ons verblijf was er volop vertier op het water en het strand waar de kinderen er lustig op los speelden. Een bootje huren kan en voor de kinderen zijn er speciale zeilcursussen. Rondom het stuwmeer kan je een wandeling maken van bijna twee uur en de weg is makkelijk begaanbaar. Vind je dat te lang? Dan huur je één van de vele soorten fietsen in het Cycle Center. Wil je wat verder buiten het park fietsen, dan is een fiets met accu een aanrader. Mountainbikers komen beslist aan hun trekken met de vele bossen en speciale mountainbikeroutes.

Bostalsee

Heel leuk voor de kinderen zijn de bijzondere speeltoestellen in de Market Dome. Terwijl jij rustig met je partner zit de dineren in één van de restaurants kunnen zij zich heerlijk uitleven. Er is altijd zicht op de speeltuin en de kinderen vervelen zich nooit. Naast een spannende midgetgolfbaan is er een kinderboerderij met kippen, varkens, koeien, konijnen, ezels, bokken en geiten. Hier zie je dat de kinderen met hun ouders tussen de dieren lopen en ze aaien en knuffelen. Wie wat meer van spanning houdt, kan racen op miniquads of gaan klimmen bij de High Adventure Experience.

Meer informatie over Park Bostalsee

Bourgondische gezelligheid bij onze Zuiderburen

Dat onze zuiderburen bekend staan om hun bourgondische gezelligheid hebben wij zelf aan den lijve ondervonden bij De Vossemeren. Alle restaurants hebben daar een volledige make-over ondergaan en hebben een eigen thema. Op onze eerste avond hebben we gegeten bij Nonna’s, het pizza restaurant. Hier proef je echt de sfeer van het Italiaanse zuiden. Nonna, de vrouw des huizes, laat ons smelten met haar Italiaanse charmes. Om het allemaal nog echter te maken hangt de schone was op het terras aan de waslijn en staat er een foto van Nonna’s overleden man met een kaarsje temidden van het restaurant. De smaak van de pizza’s op houtvuur gebakken was heerlijk en het was er erg gezellig. Niet alleen het verhaal maar ook de totale entourage maakt dat je je echt waant in het zuiden van Italië. Wij kunnen een etentje bij Nonna’s van harte aanbevelen.

Restaurant Nonnas

Nog specialer was het dineravontuur bij de Fuego Adventure Grill. Zodra je het restaurant betreedt, kruipt er een warme gloed over je heen. De gastvrouw geheel gekleed in jungle outfit begeleidt je naar je tafel. In een Zuid-Amerikaans sfeertje worden ons reusachtige spiesen met heerlijk gegrild vlees aan tafel uitgeserveerd. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: tijdens het diner kunnen er onverwachte dingen gebeuren! Het is een ware belevenis en een avondje uit voor slechts € 29,95 voor volwassen, € 19,95 voor kids tot 13 jaar en € 9,95 voor kinderen tot tien jaar. Het was zo gezellig aan tafel dat niemand het ook maar in zijn hoofd haalde de smartphone erbij te pakken.

Restaurant Fuego

’s Ochtends hebben we heerlijk ontbeten bij Evergreenz. Compleet met landbouwtractor voel je je gewoon op het platteland, ervaar je het landleven en lijkt het net alsof het eten direct van het land komt. Het is all you can eat voor een betaalbare prijs en een uitstekende kwaliteit. De slogan ‘food & fun’ dekt beslist de lading. Je kan er alles zelf pakken tot aan de jus d’orange aan toe. Een heuse kok staat paraat om te bakken wat je wil, een verse omelet of een pannenkoek. Verrassen en verwennen, dat is het motto van een heerlijk ontbijtbuffet bij CenterParcs.

Meer informatie over De Vossemeren

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.