Genieten van Spaanse passie tijdens de Flamenco-avonden in Amsterdam op 20 en 21 maart aanstaande

Sinds we bijna drie jaar geleden uit Spanje zijn vertrokken, gaat er niet een dag voorbij dat ik met weemoed terugkijk naar ons leven in Spanje, met zijn hartelijke en passievolle mensen en zo heerlijke klimaat. Als ik de kans krijg, ga ik naar Spaanse evenementen in Nederland, om me zo weer heel even terug te wanen in Spanje.

jubileumconcert flamencokoor Calle Real

Over twee weken vinden er in Amsterdam twee unieke Flamenco-avonden plaats, -ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Amsterdamse Flamencokoor Calle Real-. waar ik me nu al de vingers voor af lik! Ik heb al een vriendin gestrikt om te gaan. Nu nog de kaartjes kopen en dan ben ik er helemaal klaar voor! Ben jij ook een Spanje- en Flamencoliefhebber? Dan kun je hier meer lezen over flamenco-avonden van Calle Real op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart aanstaande.

Flamencoconcert

Samen met de Spaanse Flamencogroep Peña Flamenca de Huelva uit de Andalusische provincie Huelva organiseert flamencokoor Calle Real op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart aanstaande het jubileumconcert Calle Real sigue cantando (=”Calle Real blijft zingen”). Het wordt een afwisselend, energiek en passievol concert waarbij verschillende flamencostijlen als bulerías, sevillanas en fandangos gespeeld worden…

Sevillanas feest

Na afloop van het concert kun je zelf mee feesten en dansen tijdens het Sevillanas feest! Of je kunt aan de bar verder genieten van de blije en passievolle Sevillanas muziek, onder het genot van een hapje en een drankje.

Lezing

Voorafgaand aan het jubileumconcert geeft flamencokenner Marlies Jansen nog een korte inleidende lezing over de flamenco van flamencokoor Calle Real, waarbij zij de muziek in een bredere culturele, geografische en muzikale context plaatst. De lezing duurt ongeveer 30 minuten.

Workshops sevillanas dansen

Wil je sevillanas leren dansen? Of heb je al eerder sevillanas leren dansen, maar heb je een korte opfrisser nodig? Kom dan op zaterdagmiddag naar de workshop sevillanas dansen voor beginners of voor gevorderden. Beide workshoppen worden gegeven door Teresa Jaldón van Dansschool Flamenco Amsterdam.

Loktatie, datum, tijd en prijs

De flamenco-avonden van flamencokoor Calle Real ter ere van het 15-jarig bestaan vinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart aanstaande van 19.30 tot 24.00 uur plaats in de sfeervolle Posthoornkerk in Amsterdam (Adres: Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam). Kaarten voor een van de jubileumavonden (lezing, galaconcert, sevillanas feest) kosten €22,50. Kaarten voor een Sevillanas dans workshops én een jubileumavond kosten €37,50.

Programma

Op de website van Calle Real vind je het volledige programma van de Flamenco-avond van Calle Real.

Kaarten bestellen

Wil je op vrijdag 20 maart of zaterdag 21 maart aanstaande mee komen feesten met Calle Real? Je kunt online kaarten voor een van de jubileumconcerten bestellen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.