Bourgondisch genieten in Leuven

Leuven is bij uitstek een stad om van te genieten. Deze Vlaamse stad staat met name bekend om het bier en de studenten. Zo vind je hier een van de grootste bierbrouwerconcerns en een van de oudste universiteiten ter wereld. Toevallig of tactiek? Het maakt niet uit. Het geeft in ieder geval aan dat Leuven een stad is voor levensgenieters.
Grote Markt Leuven

De Grote Markt

De Grote Markt vormt het centrum van Leuven en is tevens een van de meest karakteristieke pleinen van de stad. Dit wordt met name bepaald door de eyecatcher van dit plein: het gotische stadhuis. Dé trots van heel Leuven, en terecht. Het stadhuis behoort tot een van de mooiste gotische bouwwerken ter wereld. De buitenkant is gedecoreerd met zo’n 236 beelden. De één is een kunstenaar, de andere is een dichter. Alle beelden hebben een relatie met het literaire imago van deze stad. Bekijk gerust de beelden op je gemak vanaf een van de vele terrasjes op het plein. Dit is een ideale plek om de ochtend te starten.

De Oude Markt

Ben je op zoek naar die échte Bourgondische gezelligheid, dan moet je een bezoek brengen aan de Oude Markt. Tegen de achtergrond van eeuwenoude gildenhuizen staan hier tientallen terrasjes strak naast elkaar opgesteld. Bij mooi weer zit het hier steevast vol met een mix van Leuvenaren en toeristen. In de volksmond wordt dit plein ook wel de ‘langste bar van de wereld’ genoemd. Nergens anders in België vind je zo’n lange aaneenschakeling van terrassen in de binnenstad. Ook kun je hier een keuze maken uit honderden soorten bier. Het is niet voor niets dat Leuven een bierstad wordt genoemd.

Oude Markt Leuven

De Brusselsestraat

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de Brusselsestraat. Op de zaterdagmiddag wordt deze straat omgetoverd in een gezellige markt vol met bloemen, hapjes en drankjes. Van rode rozen tot bijzondere kaasjes en quiches. Elke kraam is weer een verassing en overal is wel wat te proeven. Let ook op de marktkramen zelf, sommige zijn al een attractie op zich.

Brusselsestraat Leuven

 

 

Brusselsestraat Leuven

De Muntstraat

De tip voor de avond in is de Muntstraat, dé culinaire hoofdstraat van Leuven. Alle wereldkeukens verzameld in één straat. Van Mexicaans tot Japans en Italiaans. Het maakt niet uit waar je trek in hebt, het is er! Ook de sfeer ontbreekt niet. De Muntstraat is ‘s avonds mooi verlicht en overal hoor je het gitaarspel van de straatmuzikanten. Een goede manier om de dag af te sluiten.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.