Kerstmarkten in Praag, Tsjechië

Elk jaar wordt Praag in kerstperiode gehuld in een feestelijke gloed. Sfeervolle kerstmarkten trekken veel bezoekers met kerstkoren, peperkoek en glühwein. Wij zetten de bekendste kerstmarkten voor je op een rij.

Praag, kerstmarkt

Oude Stadsplein (Staroměstské Náměstí, Praag 1)

Deze kerstmarkt op het Oude Stadsplein mag je niet missen. Dit is elk jaar weer de grootste en drukstbezochte kerstmarkt van Praag met een grote kerstboom vol lichtjes, veel muziek, een kinderboerderij en natuurlijk van die schattige houten huisjes. De kerstverlichting wordt ontstoken op de laatste zaterdag van november rond 17.00 uur.
29 november 2014 – 1 januari 2015 dagelijks van 10:00-22:00 uur (eetkraampjes tot middernacht)

Wenceslasplein (Vaclavské Náměstí, Praag 1)

Deze kerstmarkt is kleiner dan die op het Oude Stadsplein, maar wel heel sfeervol. Echt een kerstmarkt om met vrienden of familie te bezoeken! Je kunt er heerlijk eten en drinken en vindt er de mooiste kerstcadeaus.
29 november 2014 – 1 januari 2015 dagelijks van 10:00-22:00 uur (eetkraampjes tot middernacht)

Kleine Plein (Malé Náměstí, Praag 1)

Op drie minuten lopen van het Oude Stadsplein in Praag staan de talloze kraampjes van deze kerstmarkt, die veel minder druk is. Vooral voor kinderen zijn de levende dieren, zoals ezels en schapen, erg leuk.
30 november 2014 – 13 januari 2015 dagelijks van 10:00-22:00 uur (eetkraampjes tot middernacht)

Havelmarkt (Havelské Tržiště, Praag 1)

In deze straat tussen het Oude Stadsplein en het Wenceslasplein worden het hele jaar door markten gehouden – dus ook rondom Kerst. Dan vind je er de leukste snuisterijen.

Plein van de Republiek (Náměstí Republiky, Praag 1)

Deze kerstmarkt staat dicht bij het centrum, maar er komen meer inwoners van Praag dan toeristen. Dit is dé plek om kerstversieringen en kerstcadeaus te kopen. Als je op de kerstmarkt niet slaagt, loop je zo het nabijgelegen winkelcentrum in.
25 november – 24 december 2014 dagelijks van 10:00-19:00 uur

Plein van de Vrede (Náměstí Míru, Praag 2)

Dit is traditioneel de eerste kerstmarkt van het seizoen. Ook dit is een knusse markt waar vooral de lokale bevolking komt om grog en glühwein te drinken en handgemaakte producten te kopen, zoals houten speelgoed, handgemaakte zeep en lotions, sieraden en kerstversiering van aardewerk.
20 november – 24 december 2014 dagelijks van 10:00-7:00 uur

 

 

Plein van Tyl (Tylovo Náměstí, Praag 2)

Deze kleine kerstmarkt bij metrostation I.P. Pavlova heeft een echte lokale sfeer. Dit is dé plek voor een trdelník met een glaasje svařák (hete glühwein) of medovina (warme honinglikeur).
23 november – 24 december 2014 dagelijks van 10:00-7:00 uur

Naar welke kerstmarkt je ook gaat, zorg voor een gezonde trek, want er zijn allerlei onweerstaanbare lekkernijen verkrijgbaar!

Nog wat extra tips van onze locals:

  • Alle kerstmarkten zijn vrij toegankelijk.
  • Het ontsteken van de kerstverlichting op het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) trekt jaarlijks tienduizenden mensen.
  • Ook zakkenrollers komen graag op kerstmarkten.
  • Een feestelijk drankje helpt om warm te blijven. De warme honinglikeur en heerlijk gekruide bisschopswijn smaken altijd naar meer.
  • In de late avond is het een stuk minder druk op het Oude Stadsplein, maar de kerstverlichting brandt dan even goed!

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


&nbsp:

Comments are closed.