Ontbijten tussen de hipsters en families in Barcelona

Deze week schrijf ik over gave hotspots in Barcelona. Ik bezoek verschillende wijken van deze zonnige Catalaanse stad. Vandaag de wijk Eixample.

Ontbijten in Barcelona

Ontbijten in Barcelona

Hipsters en families

Al de hele week ben ik mooie ontbijtplekjes aan het zoeken in de wijk Eixample in Barcelona. Aan de Passeig de Joan zitten meerdere hotspots die niet alleen een lust voor het oog zijn maar ook goed ontbijt serveren en gratis wifi beschikbaar hebben. Een must voor de moderne travelblogger. Opvallend is de diversiteit in bezoekers. Bij de meeste cafes vind je niet alleen hipsters met baard, snor en hoogopgerolde broek maar ook families met jonge kinderen, oudere mensen en toeristen. Juist die afwisseling maakt het een lust voor het oog. En de Spaase locals? Die zijn heel vriendelijk. Mensen groeten je als ze naast je komen zitten, wensen je eet smakelijk en lachen. Mooier kan je dag niet beginnen terwijl je net nipt aan een verse jus d’orange.

Cafe Giulietta

De 1e plek die ik ontdekte vlakbij mijn airbnb in Barcelona was Cafe Giulietta. Laat je niet afleiden door het woord Cafe. De meeste kleine restaurants worden in Barcelona, in Spanje cafe genoemd.
giuliette-cafe-etalage-barcelona

 

ZIE OOK: Tips voor geweldige restaurants in Barcelona

 

Met een vriendelijk buenos dias bestelde ik een croissant en een “cafe con leche”. Vergelijkbaar met de capuccino in Nederland, maar met iets meer melk. Ik vroeg om de codigo wifi om in te kunnen checken op Foursquare. Daar had ik dit tentje ook gevonden. Ook op Google+ vond ik goede reviews dus ik was heel benieuwd naar mijn croissant.

 

 

En die waren perfect. In Amsterdam vind ik die bij de Wasserette in de Pijp en nu heb ik ook de perfect croissant in Barcelona gevonden. En het mooie is, je betaalt hier nog steeds lage prijzen. Reken op ongeveer 3,50 euro voor je koffie met croissant.

Ontbijten bij cafe Giulietta

Ontbijten bij cafe Giulietta

Granja Petitbo

Iets meer omhoog op Passeig de Joan op nr. 82 vind je Granja Petitbo. Ook open op zondag en meer een hipsterplek. Gezeten in de leren fauteul was dit exemplaar een boek aan het lezen met voor zich een gezond sapje. Ik nam plaats aan de grote groene bank langs de muur, en genoot van de mensen. Precies op tijd want Granja Petitbo vulde zich langzaam aan met gezinnen met babies, een 3-tal Spaanse vrouwen die me vroegen een foto van hun te maken, hoogblonde toeristen uit Scandinavie en lokale Catalanen.

Granja Petitbo, hipsterplace in Barcelona

Granja Petitbo

Op het ontbijtmenu staat ommelet met zalm en getoast brood. Vers bereid, met veel smaakvolle olijfolie. Voor slechts €7,50 bestel je dit gerecht.

Granja Petitbo: omelet met zalm

Omelet met zalm

Zumo de naranja (jus d’orange) wordt vers bereid en geserveerd met een klontje ijs. Naast de deur staat een oude houtentrap waar je kranten en magazines vindt. De perfecte start van je dag in Barcelona!

Bon dia!

Perfecte start van je slowsunday bij Granja Petitbo in Barcelona

Perfecte start van je slowsunday

Geniet van glossy magazines en kranten bij Granja Petitbo in Barcelona

Geniet van glossy magazines en kranten

barcelona-granja-petitbo

 
 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 
 

Comments are closed.