7 dingen om te doen, zien of proeven in Rome

Rome is met haar eindeloze hoeveelheid restaurantjes, indrukwekkende gebouwen en fijne Italiaanse cultuur een bijzondere stad om in te zijn.
Wanneer je naar Rome op vakantie gaat staan er op de to-do vaak bezoeken aan plekken als het Colloseum of de Trevifontein. Toch zijn er naast deze welbekende highlights ook een aantal andere plekken waar je heen wilt. Plekken die je wil zien en delicatessen die je wil proeven.

Ontdek de 7 must do’s:

1. Uitzicht vanuit het sleutelgat van Rome

Vond je het uitzicht vanaf de Spaanse Trappen al mooi? Dan is kijken door het Sleutelgat van Rome met uitzicht op de Sint Pieter helemaal een feestje. Je vindt de deur, waarin het Sleutelgat van Rome zich bevindt, op een hoger gelegen plein genaamd Piazza dei Cavalieri di Malta. Soms moet je even in de rij staan voor je een blik door het gat in de deur mag werpen, maar het uitzicht dat je ziet is dat volledig waard.

Trevi fontijn

Trevi fontijn

San Marco plein

Piazza dei Cavalieri di Malta

2. Genieten van grootmeesters in het museum in Vila Borghese

Vila Borghese zelf is al een bezienswaardigheid op zich, maar in deze gigantische tuinen die je bovenaan de Spaanse Trappen vindt bevinden zich ook een aantal musea. Met name het Museum of Modern Art is een aanrader, in Rome beter bekend als Galleria Nazionale d’Arte Moderna. De buitenkant van het gebouw is al indrukwekkend en binnenin het museum kun je genieten van kunstwerken van grootmeesters als Gustav Klimt.

Vila Borghese Rome

Vila Borghese Rome

3. Gelato eten bij Giolitti

Een ijsje eten in Rome is niet zomaar iets. Het is een smaaksensatie. Met name een ijsje bij Giolitti. Deze ijswinkel vind je enigszins verborgen in een afgelegen straatje, maar valt bij het lopen door de straat al snel op als je de gigantische rij voor de ingang ziet. Een rij die net als bij veel andere plekken in Rome alleen maar laat zien dat je hier écht goed eten vindt.

4. De beste pizza van Rome eet je bij Bafetto

Niet alleen ijs weten Italianen als de beste te maken, ook van de pizza’s ga je watertanden. Vooral als je bij Bafetto een tafeltje weet te bemachtigen ben je voorzien van een groot eetfeest. Hier vind je echt de beste pizza’s van Rome. Bestel een Quatro Formaggi of Pizza Salami en geniet!

5. Wandelen over Piazza del Popolo

Dichtbij de Spaanse Trappen vind je Piazza del Popolo. Er zijn geen fonteinen zoals op Piazza Navona, maar de obelisk, de omvang van het plein en de omliggende gebouwen maken Piazza del Popolo zeker een bezoek waard. Bovendien is de toegangspoort ook erg indrukwekkend en het beste geniet je natuurlijk van dit plein, door ergens een ijsje te kopen en neer te strijken.

Liefdessloten in Rome

Liefdessloten in Rome

6. Wandel zoveel mogelijk willekeurige kerken binnen

Het Pantheon is mooi, maar wist je dat Rome ook ontelbaar veel kerken kent die misschien wel even indrukwekkend zijn. Elke kerk in Rome lijkt wel van pracht en praal te zijn voorzien. Van de buitenkant lijken de meeste kerken niet erg bijzonder, maar binnen zijn ze vaak des te meer voorzien van schilderingen en glas in lood ramen. Als je er langs loopt moet je dus zeker even naar binnen gaan.

Rome kerk

7. Tiramisu van Pompi, die smelt op je tong

Niet zo’n liefhebber van ijs, maar kun je geen genoeg krijgen van Tiramisu? Dan is Pompi in een van de buitenwijken van Rome de plek om naartoe te gaan. Kies voor een traditionele tiramisu of laat je verassen door een pistache- of aardbeientiramisu.

Pompi in Rome

Pompi

 
 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 

Comments are closed.