Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een Koninklijke naam hoog te houden. De zoo is in 1838 opgericht door G.F. Westerman, J.W.H. Werlemann en J.W. Wijsmuller. Artis heeft zich ten doel gesteld om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren.

Dagje Artis in Amsterdam

Zo vaak ben ik niet in Artis in Amsterdam geweest, volgens mij was ik de laatste keer 12 jaar oud, dus deze zomer vond ik het weer eens tijd voor een bezoek. De kids gingen mee en samen ontdekten we de dierentuin.

In het buitenland bezoeken we regelmatig dientuinen en wat me daar vaak opvalt is de trieste leefomgeving van de dieren. Er wordt weinig geinvesteerd in woonruimten, fasciliteiten en horeca. Ook zien dieren er vaak uitgeleefd en verwaarloosd uit. Nou, dat is in Artis wel even anders. Het park maakt op mij een nette, opgeruimde en goed verzorgde indruk. De verblijven zijn goed onderhouden en de dieren zien er prachtig uit.

Artis met de kinderen

Van ons laatste bezoek aan Artis heb ik een video gemaakt:


 
 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 

Comments are closed.