Reisflesjes getest

Nieuwe luchtvaartregels nopen ons om onze handbagage slimmer in te pakken. Een steeds nog toenemend aantal mensen gaat zelfs uitsluitend met handbagage op stap. ‘Travel light’ is het devies. Dan is het wel noodzakelijk dat je slim omgaat met wat je meeneemt en hoe je het verpakt. Maar ook tijdens mijn laatste voettocht door de Vogezen telde iedere ons bagage. Ik moest immers mijn complete uitrusting de hele dag op mijn rug meevoeren. Dan is het onzin om hele flessen shampoo of pakken koffie in je bagage te proppen.
Silicone Reisfles verpakking
Bij de ANWB vond ik enkele artikelen die mij hielpen om het volume van mijn bagage te beperken:

Silicone Reisfles

Dit is een handige reisfles waar je bijvoorbeeld shampoo of tandpasta in kan doen. De dop kan je er van afdraaien waardoor je het flesje handig kan bijvullen en na gebruik eenvoudig kunt uitspoelen. De inhoud van het flesje is 89 ml, dus ruim onder het toegestane maximum van 100 ml dat in je handbagage mee mag. En heeft je eenvoudige hotelletje een douche zonder zeepbakje of iets waarop je je shampoo kwijt kan, geen nood. Silicone Reisfles in gebruikMet het zuignapje kan je het flesje binnen handbereik vastzetten op de muur. Te koop bij de ANWB winkels of hier.

Reisflesjes -en potjes set

Set Reisflesjes en potjesDit setje bevat drie plastic flesjes en 4 plastic potjes met schroefdop. De flesjes hebben een inhoud van 100 ml. Tijdens mijn kampeertocht heb ik enkele van deze flesjes goed kunnen gebruiken, onder meer om oploskoffie in te doen. Reisflesje in gebruik1Zo kon er geen vocht bij komen. Voor mij is koffie op gezette tijden erg belangrijk. Ik had daarom dit flesje gewoon in mijn jaszak. En met de benzinebrander, waterfles, koffiemok en pannetje boven in mijn rugzak had ik zo binnen no time een flinke beker heerlijke koffie voor me zelf klaargemaakt.

De potjes kunnen dienst doen om bijvoorbeeld een kleine voorraad zalf of zonnebrand in te doen. Door de stevige schroefdop kunnen ze niet lekken.

Twee prima producten dus die voor ik weet niet hoeveel verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Je kan er vast zelf nog wel een paar bedenken. Ook dit reisaccessoire is te koop in de winkels van ANWB of hier.

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.