Museum Night Fever in Brussel op 22 februari

Onze zuiderburen houden op 22 februari 2014 weer hun jaarlijkse Museum Night Fever evenement in Brussel.Zelfs als je geen enorme fan bent van musea, is het de uitgelezen kans om Brussel een keer op haar mooist te zien. De hoofdstad van België en het bestuurlijk centrum van de Europese Unie heeft namelijk veel moois te bieden, ook in de late uurtjes. Dit jaar is de 7de editie van Museum Night Fever.

67

Wat is er te doen 22 februari?

Tussen 19.00 en 01.00 uur openen maar liefst 24 musea hun deuren: van het paleis van Karel van Lotheringen en het museum voor natuurwetenschappen tot Autoworld en het Parlamentarium. Er is een avontuurlijk en jong programma op 22 februari, dat bewust buiten de traditionele museumkaders kleurt om een breed publiek te trekken. Ook voor fotografen belooft dit een prachtige avond te worden. Performers, muzikanten, DJ’s, acrobaten, vormgevers, videokunstenaars, dansers en beeldend kunstenaars geven een alternatieve kijk op de museumcollecties en expo’s.

Tijdens Museum Night Fever kun je tevens een paar gloednieuwe tentoonstellingen bezoeken, zoals de retrospectieve van Michaël Borremans in BOZAR (première op 22 februari!), Nass Belgica over 50 jaar Marokkaanse immigratie in Le Botanique (waarvan eveneens première op 22 februari is), To The Point – het Neo-Impressionistische Portret bij ING Cultuurcentrum (opening op 19 februari & eerste deelname van ING aan Museum Night Fever!), Franz Erhard Walther in WIELS (opening op 21 februari), Duane Hanson in het Museum van Elsene (opening op 20 februari) of de grote SAX200 expo in het MIM (opening op 8 februari).

Museum Night Fever

Afterparty

Er wordt dit jaar een afterparty gehouden in het Brussels Event Brewery waar bekende en opkomende dj’s een mix van electro, hip hop, vintage en een portie ‘Balkan fever’ zullen draaien in verschillende zalen. De afterparty duurt van 00.00 tot 06.00 uur. Er is parkeergelegenheid bij Brussels Event Brewery, maar er zullen ook pendeldiensten rijden tijdens Museum Night Fever.

Meer informatie over Museum Night Fever

Museum Night Fever ging van start in 2008, met 7 deelnemende musea en 4.500 bezoekers. De vorige editie van 2 maart 2013 trok 16.000 bezoekers, het grootste aantal tot nog toe. Dit jaar doen er dus al 24 musea mee. Omdat de musea verspreid door de stad liggen worden er tijdens Museum Night Fever pendeldiensten ingeschakeld. Deze zullen centraal vertrekken van het Koningsplein in Brussel naar verschillende locaties elke x aantal minuten (afhankelijk van de pendeldienst).

Pendeldiensten:
Koningsplein – Botanique
Koningsplein – Wiels
Koningsplein – Jubelpark
Koningsplein – afterparty

De afterparty heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en een ticket hiervoor is € 5,- goedkoper in de voorverkoop (online). Tickets kunnen online gekocht worden op de website van Museum Night Fever België. De prijzen zijn als volgt:

Pass musea + pendeldienst = € 9,00
Combipas musea + pendeldienst + afterparty = € 14,00 (aan de deur € 19,00)
*Vervoer naar en van Brussel is niet inbegrepen

Bewaar je pasje goed, want na Museum Night Fever kun je hem nog eenmalig gebruiken voor gratis toegang in één van de volgende musea: Art & Marges Musée, Autoworld, Belgisch Stripcentrum, BELvue Museum, Le Botanique, Coudenberg, Joods Museum van België, Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (altijd gratis), Museum voor Brieven en Manuscripten, Muziekinstrumentenmuseum, De Munt (rondleidingen op zaterdag), Museum voor Natuurwetenschappen, Paleis van Karel van Lotharingen (Koninklijke Bibliotheek van België), Paleis voor Schone Kunsten – BOZAR, Parlamentarium (altijd gratis) of Wiels.

Natuurlijk kun je ook een hotel boeken om je weekend Brussel helemaal compleet te maken; te genieten van Brusselse wafels, Menneke Pis te bezoeken en van het bourgondische leven te proeven.

Comments are closed.