De highlights van een rondreis door magisch Mexico

Afgelopen zomer trok ik met vriendlief naar Mexico. We begonnen ons avontuur in een luxe resort in Cancun en eindigde onze rondreis in een verlaten huisje op het strand van Tulum. Om je te inspireren voor jouw volgende verre vakantie vind je hier een overzicht van onze highlights in Mexico. Wie weet sta jij binnen no time ook met een sombrero op een paradijselijk Mexicaans strand of ontdek je net als ons de vele Maya tempels die door het hele land te vinden zijn!

Genieten van de zee bij Tulum

Met stip op nummer 1 staan eigenlijk alle stranden van de staten Quintana Roo en de Yucatan. Toch is een van de mooiste stranden te vinden bij Tulum. Ten eerste is de zee er overweldigend blauw en op het strand kun je ultiem chillen onder een wuivende palmboom. Verder slaap je er in kleine huisjes op een paar meter vanaf de zee, waardoor je ’s avonds met het geluid van klotsende golven in slaap valt. Op het strand vind je bovendien een aantal leuke restaurantjes waar je ook ’s avonds nog een Corona kunt drinken. Maar de echte reden dat dit strand de andere verslaat, is omdat je vanaf je beach cottage gemakkelijk naar de gelijknamige Maya tempel kunt lopen. Daar vind je gegarandeerd een spectaculair uitzicht.

Cancun Mexico

Chitzen Itza

Over Maya tempels gesproken, een andere aanrader is de Maya stad Chitzen Itza. Deze Maya stad is een van de bekendste beeldkenmerken van Mexico en met name de grote Piramide van Kukulcan maakt een bezoek meer dan waard. Zorg overigens wel dat je vroeg gaat, want de tempel wordt vanaf 12 uur overspoeld met bussen vol toeristen. Wij gingen zelf naar deze tempel vanaf het stadje Valladolid, dit kan gemakkelijk vanaf het grote busstation waar je ook aankomt als je vanaf Cancun naar Valladolid trekt.

 

 

Zwemmen in een cenote

In Mexico vind je talloze cenote’s. Dit zijn bovengrondse poelen waarin je (meestal) kunt zwemmen. Wij namen tijdens onze rondreis een duik in de cenote nabij Valladolid, maar ook de Xkeken cenote schijnt een echte aanrader te zijn. Deze poel bevindt zich namelijk in een druipsteen grot waarbij het zonlicht door een klein gat in de rotsen komt. Dit geeft volgens anderen een spectaculair uitzicht dat wij helaas hebben moeten missen.

DSC09567

Souvenir shoppen in San Cristobal de las Casas

Het stadje San Cristobal is een koloniale stad die je wat hoger gelegen in de bergen vindt in de staat Chiapas. In vergelijking met het soms te warme Cancun is deze stad een verademing. Omdat San Cristobal in de bergen ligt is het er namelijk aangenaam warm en ’s avonds zelfs koel te noemen. Het stadje staat vol met mooie kerken en in de omgeving kun je bijzondere natuurgebieden bezoeken. Verder hebben wij hier onze tassen meer dan goed gevuld met talloze souvenirs zoals een deken met aztec print, een grappige knuffel, mooie tassen en genoeg hebbedingetjes.

Dansen op het strand van Isla Mujeres

Tot slot een laatste aanrader voor de reizigers die niet vies zijn van een feestje. Wie namelijk altijd al een echte beach party heeft willen mee maken op een strand gevuld met palmbomen, moet naar Isla Mujeres gaan. Bij het hostel waar wij sliepe, het Poc-Na hostel, vind je namelijk vrijwel elke avond een beach party waar vaak ook een live band speelt. Erg gezellig en een echte aanrader!

Comments are closed.