Cruise thema: De Ultimate Getaway als first time cruiser

11 januari vertrok ik namens Verkeersbureaus op uitnodiging van Cruise Travel met het gloednieuwe cruiseschip de Norwegian Getaway op een Cruise to Nowhere. Het schip werd een dag eerder opgeleverd, en ik had de eer om tijdens de inauguratievaart mee te reizen. Een hele ervaring, want dit was mijn 1e cruise ooit.

IMG_2851

Norwegian Cruise Lines

De Norwegian Getaway is een zusterschip van de Norwegian Breakaway, en beide schepen behoren tot de vloot van Norwegian Cruise Lines. Het bedrijf kenmerkt zich door de ‘Freestyle Cruising’. Eten waar en wanneer je wilt en de optie om casual gekleed te gaan. Geen verplichtingen, alleen maar genieten.

IMG_2646

De Norwegian Getaway

Het schip biedt plaats aan 4000 gasten en zal het hele jaar door vanuit Miami naar Caribische bestemmingen vertrekken. Aan boord vind je onder andere 27 restaurants, een club, een glijbanenpark, een klimpark, een spa, een theater, diverse barretjes en zwembaden. Het aanbod is overweldigend, je zult je niet snel vervelen aan boord. Ik moest mezelf er regelmatig aan herinneren dat ik écht op een schip was. Het is een bijzonder idee dat je op een boot een dansvoorstelling bekijkt of uit eten bent, dat je aan boord van een schip baantjes kunt trekken en dat je een hardloopbaan hebt midden op zee. Aan boord vind je verschillende typen hutten: van solo reiziger tot familie, van stelletjes tot op en top luxe hutten.

IMG_2934

First time cruiser

Ik ben positief verrast: mijn vooroordelen over cruisen zijn weggenomen. Cruisen is zéker niet alleen weggelegd voor gepensioneerden met een dikke portemonnee die van strakke schema’s houden! Juist door het Freestyle Cruising concept van Norwegian Cruise Lines is cruisen toegankelijk geworden voor iedereen. Alhoewel ik backpackreizen de voorkeur geef vanwege de vrijheid, het cultuur snuiven en contact met locals, sluit ik zeker niet uit dat ik in de toekomst een langere cruise maak. Ik kwam helemaal bij aan boord en genoot van heerlijk eten en fantastisch entertainment. Het personeel was ontzettend vriendelijk.

Een dansje in de Pianobar

Zaterdagavond aten we met het hele reisgezelschap bij Teppanyaki en waagden we een dansje bij Howl at the Moon, de pianobar. Zaterdagochtend werd ik wat gedesoriënteerd wakker, mijn hut zwiepte alle kanten op. 😉 Na een rondleiding op het schip en een perspresentatie genoot ik van een uitgebreide lunch om vervolgens de rest van de middag in de jacuzzi te vertoeven met mijn reisgenoten. ‘s Avonds genoten we van een heerlijk diner bij restaurant Taste en bezocht ik de dansshow ‘Burn the Floor’. Helaas was het na een (rustigere tweede nacht) tijd om het schip weer te verlaten.

Had ik me tóch aan boord moeten verstoppen om mee te varen naar Miami..

IMG_2763

Comments are closed.