Sfeervol verlicht Las Palmas in de winter

Haast niemand doet het, of bedenkt het, maar de hoofdstad van Gran Canaria is dé bestemming voor een stedentrip in de winter. Een verrassend leuke stad, en nog echt Spaans. In het donker met al die lichtjes is het nog sprookjesachtiger.
Palmbomen verlicht Las Palmas

Aangenaam warm weer

Een vrolijk Last Christmas klinkt in de lobby terwijl je ‘s avonds nog lekker zonder jas het hotel verlaat. Geen warme laarzen aan, maar gewoon op je slippers naast een metershoge kerstboom staan, of in het donker, als de thermometer op de boulevard van Playa de las Canteras in Spanje nog 21 graden aangeeft, een drankje nuttigen onder een palmboom met honderden lichtjes erin. Weg van de kou, maar toch die speciale decembersfeer.

Lange boulevard

Slenter zowel overdag als na zonsondergang over de kilometerslange boulevard langs het stadsstrand, tussen fanatieke joggers, oude mannetjes en druk babbelende Spaanse families. Relatief weinig toeristen (vergeleken bij de vakantieoorden in het zuiden van het eiland) en het aantal Nederlanders is op één hand te tellen.

Verrassend mooie wijken

Vergeet ook zeker Vegueta en Triana, de historische wijken van Las Palmas, niet. Ietsje verder van Las Canteras vandaan, maar absoluut de moeite waard, zowel op het gebied van cultuur als qua shoppen en uit (eten) gaan. Of gewoon om in het donker te genieten van mooie architectuur en duizenden lichtjes.

1 Las Palmas bij nacht Gabinete Literario d miltenburg

Na zonsondergang ziet alles er nog mooier uit. Op de foto: Gabinete Literario.

2 Las Palmas de noche denise miltenburg

Las Palmas bij ‘nacht’. Gewoon lekker rondzwerven.

3 Palmeras de noche verlicht d miltenburg

Een kerstboom? Of toch liever een palmboom met lichtjes?

4 Las Palmas Gran Canaria bomen verlicht

Overal in Las Palmas gekleurde lichtjes in de bomen.

5 Las Palmas Vegueta Catedral d miltenburg

De imposante kathedraal in de wijk La Vegueta, met verlichte palmbomen erbij.

6 Las Palmas Vegueta PLaza Santa Ana d miltenburg

Plaza Santa Ana, la Vegueta, Las Palmas.

7 Palmboom lichtjes Gran Canaria december d miltenburg

Zeg nou eerlijk, deze met lichtjes versierde palmboom lijkt toch net siervuurwerk?

8 Las Palmas Gran Canaria D Miltenburg

Op veel plekken in de stad lijkt het niet alsof je op een eiland bent, maar echt in een Spaanse stad.

9 Monna Lisa restaurant Vegueta Las Palmas

Wordt het wat fris, duik dan één van de vele leuke barretjes, tapastentjes en restaurants in de wijk Vegueta in.

turron polvoron roscos spanje

Spaanse lekkernijen

Niet alleen qua bomen en lichtjes is december een mooie tijd, het is ook hét moment om typisch lokale lekkernijen te kopen en te proeven, van turrón tot polvorón. In de supermarkten barst het ervan. Hieronder een rosco de anís, ook al zo’n typisch kerstkoekje.

Playa de las Canteras in kerstsfeer

Meer kerstsfeer

Nog niet genoeg van de kerstsfeer op Gran Canaria? Bekijk dan deze fotoreportage die ik op Playa de las Canteras maakte van zandsculpturen met het thema kerst, van de kerstman tot Jozef en Maria. Zo knap!

De decembersfeer zelf proeven

Een week naar de zon of een paar dagen weg rond kerst is doorgaans niet goedkoop. Als je echter al in de zomer boekt kun je soms wel voor spectaculair weinig geld (een paar tientjes!) met Transavia of andere airlines een ticket naar bijvoorbeeld Sevilla of een andere bestemming vinden. Ook andere Spaanse steden zijn vanaf november al in kerstsfeer. Leuk om eens mee te maken.

Ben je nooit zo van het bijtijds boeken en wil je toch naar de zon én de kerstsfeer proeven ga dan –als je de kans hebt-  begin december of na de eerste week van januari. Juist dan, een paar weken voor kerst, zo rond sinterklaas, barst het van de aanbiedingen. Maar ook in januari volop mogelijkheden. Onthoud dat dus voor volgend jaar!

Comments are closed.