De leukste Spaanse stranden

Van alle plaatsen in Spanje die ik tot nog toe aandeed, ben ik al menig adembenemend strand tegengekomen. Hieronder een tipje van de sluier:

IMG_3440

Cales Coves Menorca

Je moet er een stukje voor lopen, maar dan kom je wel uit bij dit prachtige baaitje: Cales Coves in Menorca, vrij vertaald: de grottenbaai. Dit is de plek waar hippies in grotten aan het water wonen. Voor de rust die hier te vinden is, meren ook veel bootjes aan bij de rotsen. Het is niet makkelijk om een plekje te vinden op deze rotsen, maar van het uitzicht geniet je tien keer zo hard. Oh, vergeet je waterschoentjes niet. De zeebodem is niet blote-voetjes-vriendelijk hier.

IMG_3527

Cala Binimel-la Menorca

Cala Binimel-la in Menorca. Ook dit pareltje lag net zoals de meeste stranden van Menorca verstopt. Er staat enorm veel wind op het noorden en bij aankomst begrijp ik niet waarom het strand zo vol ligt. Ik kan niets anders doen dan vol verbazing om mij heen kijken en genieten van het uitzicht. Het hele strand staat vol stapeltjes met stenen! Geen enkele beweging onder de ruwe wind. Bizar. Die foto en onderstaand filmpje zeggen eigenlijk nog niets over het bizarheidsgehalte.

Ooit het idee gehad dat je op het einde van de wereld stond? Ik wel, en dat was helemaal niet erg:

IMG_0726

Het uitzicht bij de vuurtoren van Cabo de Gata. Heel sneaky over het hekje heen klimmen, dat maakt het net wat meer edgy en alleen. De grootsheid der natuur.

Een stukje verderop bij het dorpje San José vind je, na een (voor een Nederlandse nuchtere meid best wel enge) afdaling van de rotsen een prachtig klein baaitje genaamd Playa los Escullos. Dit strand wordt versierd door weelderig gesteente waarop je hele toffe foto’s kunt maken.

IMG_0543

IMG_0661

IMG_0584

En weet je wat het leukste van alles is? Ik ga er niet naar op zoek. Dus ik kom vast nog meer prachtstranden tegen op mijn pad door Spanje.

Comments are closed.