Hoe je tot rust komt in hectisch Marrakech

Het snerpende geluid van de fluit van slangenbezweerders. Stiekem gesis van een sinaasappelsapverkoper. Rookwalmen boven eetstalletjes waar toeristen en locals opeengepakt op houten bankjes zitten. Marktkooplui die koortsachtig handel drijven. Wie aan Marrakech denkt denkt niet meteen aan ‘tot rust komen’.

Marrakech - zwembad - La Sultana - Denise Miltenburg 2

Chaotisch Marrakech

Op het Jemaa el Fna, in de soek en de smalle steegjes van de medina is het rommelig, druk en chaotisch. Indrukwekkend, maar overweldigend, in alle opzichten. Dus relaxen en bijkomen? Nou nee. Maar… vergis je niet want het kàn wel. Want zie daar ineens, na uren struinen door kleine straatjes, steeds verder zigzaggend de medina in een oase te midden van de kasbah.‘Small luxury hotels of the world’ staat er in het ronde logo naast de poort. Een kijkje nemen? Waarom niet.

Oase van rust

We wandelen een sprookje binnen en vergeten het hectische Marrakech direct. Weg is het onophoudelijk gezoem van de stad. Een rijtje rozen langs de muur, lantaarns boven onze hoofden. Marokkaanse meubels nodigen uit te gaan zitten. Alles ademt de sfeer van luxe en ontspanning, van elegantie en authenticiteit. We lopen een gangetje door. Een zwembad! Bedjes met matrassen zo wit als de besneeuwde toppen van de Atlas staan er uitnodigend omheen. Pilaren, bogen en palmen maken het sprookje compleet. Geen rimpeltje in het water. Er is ook een jacuzzi, en zelfs een hammam. Een luxe spa met hydrojet en balneotherapie. En massages natuurlijk. Dan de trap op naar de volgende verrassing: een dakterras met panoramisch uitzicht. Aan alle kanten stukjes stad. Oranje huizen, televisieschotels en kijk daar, de Koutoubia.
Marrakech - La Sultana - relaxen - Denise Miltenburg 3

Leven als een sultan

Ontbijten, lunchen of dineren op het dakterras. Het kan allemaal. Waan je een sultan. Geniet op handbeschilderde stoelen aan gietijzeren tafels van culinaire hoogstandjes uit de kruidige Marokkaanse keuken. Na de muntthee en de Marokkaanse koekjes is het tijd om te gaan, ook al zou ik het liefst nog blijven zitten. Ik stel me voor hoe de avond valt. Dat het nog zwoel is en de lantaarns op het dakterras hun lichtjes laten schijnen. Hoe de cacti erdoor oplichten in de donkere Marokkaanse nacht. Helemaal zen verlaten we La Sultana. En mocht ik ooit in mijn leven toch nog trouwen en op huwelijksreis gaan dan is een paar nachtjes hier zeker een optie. Eén ding weet ik zeker: tot rust komen in Marrakech? Het kan!

La Sultana - dakterras - restaurant - Marrakech -  Denise Miltenburg 4

Ook op zoek naar rust?

Wil je ook ontsnappen aan de hectiek van Marrakech? La Sultana wacht op jou! Vanaf 250 euro per nacht heb je een kamer. Goed om te weten is dat kinderen tot 2 jaar gratis op de kamer mogen. Behalve gewone hotelkamers zijn er ook suites.

La Sultana

403 rue de la Kasbah
40 000 Marrakech
Marokko

Praktisch

vliegtickets voor Marrakech (vanaf Schiphol en Rotterdam) en Ryan Air (vanaf Eindhoven) zijn voordelig te boeken. Een transfer vanaf de luchthaven van Marrakech is mogelijk. Het is slechts een kwartiertje rijden. Zelf een Petit taxi regelen kan ook. Of met de bus (heel goedkoop). Ben je al in de stad en wil je lopend naar La Sultana? Via de poort Bab Agnaou ga je de kasbah in. Bij de El Mansour moskee sla je rechtsaf. Slechts 10 minuutjes lopen van het Jemaa el Fna vandaan. In de buurt van La Sultana, in omringende steegjes, liggen ook tal van riads. Stuk voor stuk kleine verborgen ‘paleisjes’. Goedkoper dan La Sultana en ook de moeite waard. Vaak met korting juist in juli en augustus!

Marrakech is een ideale bestemming in het voor- en najaar. Als citytrip of als onderdeel van een rondreis. Ga voor meer informatie over Marokkonaar het verkeersbureau van Marokko.

Comments are closed.