Een spontane actie naar Barcelona

Ik kom soms nogal impulsief uit de hoek en ik heb nieuw schrijfmateriaal nodig. Ik dacht ‘help wat ga ik doen?’. Een dag later boekte ik een ticket naar Barcelona en 3 dagen later zat ik in het vliegtuig!

Barcelona airport

Barcelona airport

Mijn reis begint met wat stress. Ik ben de bevestigingen vergeten te printen (lang leve smartphones), heb geen slotje op mijn koffer en eenmaal in Barcelona stap ik een halte te laat uit, omdat ik helemaal op ging in de muziek van Bruno Mars. Maar pfff ik ben er! Een nieuwe stad die ik de komende vijf dagen ga ontdekken.

Hotel Condestable

Ik slaap in hotel Condestable, een 2-sterren hotel in de wijk Plaça Universitat. Prima hotel, ik slaap alleen in een éénpersoonsbed waar ik overigens niet teveel in moet bewegen anders lig ik op de grond (het is een beetje klein, maar voor 2-sterren mag je ook niet meer verwachten). Maar gelukkig is er wel wifi! Plaça Universitat is een prima wijk, frozen yoghurt naast de deur en leuke winkels en eettentjes op maar 50 meter afstand.

Shoppen & eten

Gelukkig zijn de winkels in Barcelona tot 22.00 open en de restaurantjes tot laat in de avond. Als foodie voel ik mij helemaal thuis in Barcelona. Ik kan echt de hele dag door eten. De lunch is hier eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Ze nemen er dan ook uitgebreid de tijd voor. Je geniet van lekkere tapas of smult van een 3-gangen menu. De prijzen vallen ook reuze mee. Veel restaurantjes hebben tijdens de lunch een speciaal menu. Een bezoek aan Mercat Boqueria is ook zeker leuk om te doen. Dit is de versmarkt van Barcelona.

Mercat Boqueria Barcelona

Justine Biesot op Mercat Boqueria

Op Mercat Boqueria

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om alles te voet te doen of in een volle metro te staan. In Barcelona huur je heel eenvoudig en goedkope vervoersmiddelen. Ik kies ervoor om een GoCar te huren; een supersized speelgoedauto. Dat heeft in mijn ogen meer charme hebben dan het huren van een fiets. Met de GoCar rijd ik kris kras door Barcelona, gewoon tussen het normale verkeer. Wat een ervaring is dat! Zo zie je natuurlijk veel van de stad. Ik rijd onder andere langs Parc Güell, La Sagrada Familia en La Predrera.

Kris kras door Barcelona

Zonder planning ga ik kris kras door Barcelona. Er is zoveel te zien en te beleven. Het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, leuke winkels en lekker eten. Alles is eenvoudig te bereiken te voet of met de metro. Het enige wat ik nog kan zeggen is: “boek een ticket, hotel en gaan!” Ik kan Barcelona van de bucket list strepen op naar het volgende avontuur!

Comments are closed.