MOTI HOTEL gaat volgende week open

Veertig invloedrijke beeldmakers presenteren belangrijke werken uit de collectie van MOTI, Museum of the Image in Breda. Vanuit ieders persoonlijke visie, eigenzinnige stijl en scherpe blik richten ze de kamers van MOTI HOTEL in. Laat je rondleiden door een verrassend interieur op het snijvlak van kunst, design, architectuur, gaming en mode.
moti-hotel-breda

Deelnemers

De deelnemende kunstenaars en ontwerpers zijn: Aram Bartholl, Antho- ny Burrill, Juul Hondius, Noortje van Eekelen, Paula Scher, Akatre, Martijn Engelbregt, NL Architects, Pinar & Viola, Niels Schrader, Hellicar & Lewis, Antoine Peters, Dawn, Maurer United, Honey & Bunny, Ted Noten, Harmen Liemburg, MVRDV, AKV | St.Joost en Pictoplasma.

anthony-burrill-work-hard-be-nice-to-people

De samenstelling en vormgeving van MOTI HOTEL worden verzorgd door de Design Politie, gevormd door Richard van der Laken en Pepijn Zurburg. Naast toonaangevend grafisch ontwerpbureau zijn ze initiatiefnemer van de internationale conferentie What Design Can Do en de beeldcolumn Gorilla.

In de kamer van het hotel

In de kamers van MOTI HOTEL worden op inspirerende wijze werken uit de MOTI-collectie gepresenteerd. Het museum bezit een belangrijke collectie die de ontwikkeling van de beeldcultuur van 1900 tot heden toont.

We leven vandaag de dag in een beeldcultuur. De media, of het nu gaat om de krant, televisie of het internet, voorzien ons van een constante stroom van visuele communicatie. Hoe kunnen musea in deze tijd hun traditionele rol als poortwachters handhaven? Welke beelden zijn belangrijk en welke niet? In MOTI HOTEL kan ook het publiek meebeslissen welke beelden belangrijk zijn en voor de eeuwigheid bewaard moeten worden.
noortje-eekelen-merkels-style-the-blazer

Comments are closed.