Parijs door de ogen van Eva

Elke straat die je inloopt, elke hoek die je omkijkt. Parijs staat er vol mee: oud, nieuw, romantisch, modern. Vol met mooie gebouwen, droomachtige tuinen en statige monumenten. Het is lastig een plekje te vinden waar je geen foto van wilt maken.

Geniet van dit machtige monument

Mijn hart begint sneller te kloppen

Overdondert door de drukte op de rotonde bij Trocadéro loop ik niets vermoedend de hoek om. Mijn hart begint sneller te kloppen en een gevoel van euforie gaat door mij heen. Daar is ‘ie dan, de Eiffeltoren. Het moment waarop ik niet alleen wist dat ik in Parijs was, maar het ook voelde.
Wat is er toch met de Eiffel Toren dat het zo’n geweldig gevoel teweegbrengt? De eigenwijze vorm,  de sterke uitstraling of gewoon ‘omdat het de Eiffel Toren is’?

Langzaam loop ik door de Jardins du Trocadéro, over de Pont d’léna, steeds dichter naar het overweldigende bouwwerk. Ook op de brug worden mijn waarnemingen weer bevestigd. Links over de Seine, verblind door de zon, komt een grote rondvaartboot onder de Debilly brug gevaren. Weer een fotomoment.

Een decor voor je eigen film

Misschien zouden we Parijs helemaal geen stad moeten noemen maar een decor waar iedereen zijn eigen film maakt. Ik loop langs de vele vakantiefotografen en zoenende stelletjes, op zoek naar een plekje in het gras. Nog even genieten van dit machtige monument en van de film om mij heen.

Geniet van dit machtige monument

Geniet van dit machtige monument


Comments are closed.