Genieten in de 50 mooiste dorpen van Frankrijk

Het Rando-Moselle mag je eigenlijk niet missen. Voor de zesde keer organiseert het Syndicat d’Initiative van Saint-Quirin in samenwerking met de Club Vosgien het Rando-Moselle op 18-19 en 20 mei 2013randomoselle

Saint-Quirin is een gemeente gelegen in een uithoek van het departement Meuse. Het dorp is geclassificeerd als een van de 50 mooiste dorpen in Frankrijk. Voor liefhebbers van interessante wandelingen in de natuur zijn er tal van redenen om dit Pinksterweekend af te zakken naar Meuse.

Wandelen in Meuse promoten

Het doel van het festival is het promoten van de wandelsport door de VVV van Meuse, natuurtrektochten en kennisoverdracht over de natuur. Er is een “randonneursdorp” ingericht met een wandelplein en vele stands over natuurorganisaties, ecologisch tuinieren en natuurvriendelijk leven. Traditioneel vind je in het dorp ook beoefenaars van oude ambachten zoals mandenmakers, houtbewerkers en garenspinners.

Kilometers lange wandelpaden

Er zijn enorm veel kilometers aan wandelpaden, mountainbike trials en ruiterroutes in de bossen die tot de grootste van Frankrijk behoren. In deze omgeving kun je 40 km lopen zonder het bos uit te komen.

Gelukkig hoef je niet alleen op pad. Tientallen professionele gidsen wijzen je graag de weg tijdens georganiseerde excursies. Een ideale gelegenheid om voor weinig geld veel te leren. En dat allemaal op een halve dag rijden van Nederland.

Voor meer info: www.toerisme-maas.com

Comments are closed.