Een aantal van de mooiste zand- en kiezelstranden stranden in Andalusië

Spanje heeft van noord tot zuid veel kustlijn te bieden en dat betekent dat zelfs in het hoogseizoen u niet altijd handdoek aan handdoek op een overvol en massaal strand hoeft te liggen. Hier een aantal suggesties voor een plekje onder de zuidelijke zon met een viertal mooie zand- en kiezelstranden in Andalusië.

Monsul, Almería

1938_Fill_800_0
U vindt dit strand aan de kust van Almería, één van droogste gebieden in heel Europa. Het gedeelte beschermde kust heet Cabo de Gata-Níjar en is het langste stuk beschermd natuurgebied in Andalusië. Hier vindt u het strand Monsul, gescout door één van de teamleden van Stephen Spielberg, die een Indiana Jones heeft gefilmd in het gebied. Vergeet u uw snorkel en bril niet? Het onderwaterleven is er uitbudig.

Cala del Pino, Nerja

Nerja is een populaire kusplaats waar de historische grotten en het balkon van Europa vele duizenden touristen aantrekken. Gelukkig kunt u er op slechts 15 minuten afstand met de auto genieten van de rust op het 350 meter lange kiezelstrand van baai Cala del Pino. U zult er wel even moeite voor moeten doen om er te komen: het strand is enkel toegankelijk via een onverharde weg. Maar dit strand bekroond met een blauwe vlag voor proper strand- en zwemplezier is deze moeite zeker waard. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin.

Cabopino, nabij Marbella

52_Fill_800_0
Cabopino ligt naast de exclusieve Cabopino haven en beschut achter de Artola duinen. Het strand is prettig gelegen nabij het vertier van de vele straddclubs in Elviria, Marbella en Estepona en de culturele hoogstandjes van Malaga. Een prettige oase van rust met lange zandstranden en méér dan voldoende voorzieningen. En het wordt er eigenlijk nooit té druk.

Zahara de los Atunes, Cadiz

1866_Fill_800_0
Dit strand maakt onderdeel uit van de Costa de la Luz, ook wel de Spaanse Carribean bijgenaamd. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het hele vakantiegebied, waar hoog- en overbebouwing ontbreken, erg ontspannen aandoet. De stranden van de Costa de la Luz worden – anders dan de kiezelachtige stranden richting Almunécar en Motril – gekenmerkt door fijn, goudgeel strand en vele bohemiène gehuchtjes en strandtentjes.

Comments are closed.