Van de vlammen tot het licht in Verdun

De slag om Verdun betekende een ommekeer in de eerste wereldoorlog. Om die slag te herdenken wordt een prachtig klank en lichtspel opgevoerd.
Slag om Verdun

De slag om Verdun (21 februari 1916 tot 15 december 1916) was een van de bloedigste veldslagen uit de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Tot op de dag van vandaag staat hij bekend als symbool voor zinloze slachting en opoffering van mensenlevens.

Heroïek

De slag kostte totaal, aan Franse en Duitse zijde, 263.000 doden en 492.000 gewonden. De heroïek en de onverzettelijkheid van de Franse troepen, waardoor de Duitse aanval werd afgeslagen, zijn nog steeds het herdenken waard.

Ode aan vreselijke tragedie

Met het klank- en lichtspel “Van de vlammen tot het licht” brengt men een bijzondere, historische en ontroerende ode aan deze vreselijke tragedie.

Het is een pijnlijke hulde aan de honderdduizenden slachtoffers van deze oorlog aan de boorden van de Maas. Ruim 300 acteurs, 900 kostuums en meer dan 1.100 schijnwerpers en speciale effecten laten deze nooit te vergeten periode uit de moderne geschiedenis herleven.

Agenda en locatie

Op alle vrijdag- en zaterdagavonden tussen 21 juni en 27 juli 2013
Entree € 20,-
tel: +33-3-29845000

Kaart van Connaissdance de la Meuse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.