Welk van deze 3 steden is jouw favoriet?

De herfst is in volle gang. Ook al is het buiten niet koud, binnen is het gezellig overleggen over je volgende vakantie. Wie weet ben jij op dit moment wel Ergens op herfstvakantie in Nederland of Europa. Met de 400 bestemmingen die je vindt op Verkeersbureaus.info is er altijd wel een bestemming die bij jullie wensen past. Met gratis culturele activiteiten wordt een bezoek aan een stad nog leuker. Deze week 3 bestemmingen waar je kunt genieten van street-art. Lees snel verder om deze bestemmingen te ontdekken en om te zien hoe jij een Ravensburger puzzel van tekenaar Frans Le Roux van deze stad wint.

 

Brussel is dé strip-art stad bij uitstek

Tijdens een wandeling door het centrum van Brussel sta je om de paar minuten oog-in-oog met jouw favoriete strips. Strips die nog steeds actueel zijn zoals Suske & Wiske en de Smurfen. Maar ook jouw favoriete strips van vroeger zoals Kuifje van Hergé en Kobe de Koe door Johan de Moor.

Op de kaart op onze site zie je alle locaties in een handig overzicht.

 

 

Hier wordt Rotterdam op de kaart gezet

Tijdens de havendagen is het genieten in Rotterdam. Een planning voor komend jaar is bekend en de Wereldhavendagen Rotterdam vinden plaats op 2, 3 & 4 september 2022. Op vele plekken in de stad kun je de Wereldhavendagen beleven. Voor het zover is kun je langs de Rotterdam Street Art Route 28 muurschilderingen ontdekken. Een uitgezette route van 7 kilometer door 6 weken brengt je langs de werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars. Bekijk de lijst met locaties via deze site. Je kunt de kaart ook downloaden en printen. Leuk om te weten: De straat West-Kruiskade heeft nu officieel de naam Rotterdam Street Art Museum gekregen.

Streetart in Park Pompenburg

 

New York City is vanaf 8 november weer bereikbaar

Een (lang) weekend New York, wie droomt er niet van? Dromen hoeft nu niet meer want vanaf 8 november wordt de droom (weer) werkelijkheid. Dan gaan de grenzen van de Verenigde Staten van Amerika weer open. Op die dag wordt het huidige reisverbod voor Europeanen vanwege COVID-19 opgeheven.

Wat is er nu mooier dan dat te vieren met een trip naar New York City? The City that never sleeps is weer wakker en dat moet gevierd worden. Boek een voordelig ticket bij KLM, zoek hier een leuk hotel en begin je kerstinkopen pas na een onmisbaar bezoek aan Times Square. Uiteraard vergeet je niet de wijk Bushwick in Brooklyn te bezoeken. Naast de schitterende art-deco en neo-gotische stijl gebouwen rondom Fulton Street vind je overal streetart. Huur een fiets of boek een tour bij Matt Levy voor de leukste ervaring.

 

P S: Alleen volledig ingeënte mensen mogen naar Amerika reizen. Dat zijn ook mensen met het Astrazeneca vaccin. Meer informatie vind je op www.nederlandwereldwijd.nl.

 

Win een Ravensburger Cities of the World legpuzzel

De Fleroux legpuzzelserie Cities of the World van Ravensburger is een aanrader. De serie bestaat inmiddels uit verschillende wereldsteden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Brussel, Londen, Rio de Janeiro, München en New York.

Tekenaar Frans Le Roux zorgt ervoor dat je naar de afbeelding blijft kijken en steeds weer doldwaze dingen ontdekt. Ook de Amerikaanse toeristen Bob en Nancy kom je tegen op iedere legpuzzel die uit 1.000 stukjes bestaat. Wat ze precies meemaken op hun reizen? Ja, om dat te weten te komen, dien je eerst de puzzel goed in elkaar te leggen. Pas dan zie je namelijk dat de situatie op de doos anders is dan op de afbeelding van de legpuzzel.

Wil jij zo’n puzzel winnen? Het enige dat je hoeft te doen is hierheen te gaan en een vinkje te zetten dat je mee wilt doen en de voorwaarden aanvaardt. Als je wint krijg je van ons via e-mail bericht. Ravensburger zal de puzzel van direct naar jouw adres opsturen.

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.