Hier vind je de beste ingrediënten voor een heerlijke nazomer vakantie

Italiaanse kunst zoals in Florence met zijn Uffizi, barokke architectuur zoals in Wenen, een stoomboot zoals in New Orleans, straat cafés zoals in Parijs, fietspaden (bijna) zoals in Nederland, wijnkastelen zoals in Frankrijk en natuurlijk genieten van bier, zoals in Duitsland. Als je je wilt concentreren op het genieten van het beste van Europa, dan vind je dat in Dresden Elbland. En de nazomer is daarvoor de ideale gelegenheid. We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

 

Cultuur in de Open lucht

Twee maanden lang stond het culturele leven ook in Dresden stil vanwege de corona-pandemie: nu lijkt het weer levendiger dan voorheen – en tot eind augustus / begin september vooral buiten. Het Palaissommer biedt een gratis gevarieerd programma met uitzicht op de oude binnenstad van Dresden. Van het uitzicht over Dresden en de wijde wereld kun je ook tijdens de filmavonden aan de oevers van de Elbe genieten. Er zijn musicals en theaters in Schloss Übigau en in de Großer Garten. Tot 5 september zijn er 12 opvallende punten in de extra live cultuur! Kijk uit naar muziek, drama, komedie, dans, straatkunst en nog veel meer. De Dresdner Kulturinseln zijn beschikbaar van donderdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 18:30 uur en zijn gratis. Tegelijkertijd is er een orgelzomer in de Kreuzkirche. En daarna maken de grote culturele instellingen zoals de Staatsoperette, Philharmonie en het Festspielhaus Hellerau zich weer klaar voor spannende en vermakelijke programma's.

foto-sebastian-weingart

Meer informatie vind je op: www.visit-dresden.travel/dresden-elbland-die-highlights

 

Bekijk de wereld via een spiegel in het museum

Weinig steden hebben zoveel met kunstwerken van wereldklasse als Dresden. De Gemäldegalerie Alte Meister heeft niet alleen een uitstekende collectie Nederlandse en Vlaamse kunst (Rembrandt, Rubens, Vermeer etc.), maar ook unieke schatten uit Italië zoals de Sixtijnse Madonna Raffaels. Daar is zelfs een speciale tentoonstelling aan gewijd. Sinds dit jaar schittert de galerie weer vol nieuwe pracht en nieuwe presentaties – in dialoog met oude en barokke sculpturen.

 

 

Het grootste porseleinmuseum ter wereld ligt op slechts een steenworp afstand met werken uit China, Japan en Meissen. Tegenover de Zwinger is de Dresden Residenzschloss met 's werelds belangrijkste schatkamer, de Grünen Gewölbe, samen met andere musea een bezoek waard.

foto-david-pinzer

Wil je meer? Er zijn meer dan 30 musea voor alle interesses. De meeste hiervan zijn gratis te bezoeken met de Dresden Museums Card.

 

Natuur, wijn, kastelen en historische steden

Dresden is een ideaal startpunt voor een reis naar de Elbe-regio. Of dit nu per trein, tram, smalspoor of bus is – het openbaar vervoer biedt een grote verscheidenheid. Tot 30 augustus is er elke woensdag een speciale aanbieding.

foto-martin-forster

Ook met de historische raderstoomboot kun je de regio Elbland en Saksisch Zwitserland ervaren. Fiets de Elberadweg parallel aan de Saksische Wijnroute, bijvoorbeeld naar de villastad Radebeul met de beroemde wijnmakerij Schloss Wackerbarth en het middeleeuwse Meißen. Romantische kastelen liggen boven de Elbe-vallei, waarvan het jachthuis Moritzburg bekend werd als het sprookjeskasteel van Assepoester.

 

Neem contact op met Dresden Information GmbH

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Dresden ontvangen*

 

foto-tomy-heyduck

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.