Dierendag dat betekent geweldige dieren spotten

Vrijdag vieren we in Nederland met zijn allen Dierendag 2019. Wist je dat we Dierendag al sinds 1927 vieren? Sla ook dit jaar deze bijzondere dag niet over en besteed extra aandacht aan de dieren op onze planeet. Speciaal voor jou hebben we bijzondere bestemmingen geselecteerd waar dieren de hoofdrol spelen. Kom walvissen en dolfijnen spotten op de Canarische Eilanden, ga dit weekend naar de Apenheul of ga op safari in Kenia.

Walvissen en dolfijnen spotten op de Canarische Eilanden

Heb je al eens een walvis in het wild gespot? Om een walvis te spotten hoef je heus niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Vlieg naar de Canarische Eilanden en neem de boot naar het kleinste eiland: El Hierro. Het is een echt Atlantisch juweeltje met zuivere lucht, lavarotsen en prachtige baaien. Boek een cruise en spot walvissen en dolfijnen in de zee. Vergeet ook niet je duikspullen, want El Hierro is een van ‘s werelds droom duikbestemmingen en telt meer dan 10 toplocaties met vulkanische kenmerken en een indrukwekkend onderwaterleven.

 

 

Vier Dierendag met een bezoek aan de Apenheul

Van 4 t/m 6 oktober staat je bezoek aan de Apenheul in het teken van Dierendag. Gidsen geven gratis educatieve rondleidingen langs de bonobo’s, maki’s en vari’s, gorilla’s en orang-oetans. Ook nemen zij je mee achter de schermen voor een letterlijk kijkje in de keuken waar het voedsel voor de dieren wordt bereid. Neem je je kinderen mee? Kinderen van 3 t/m 12 jaar krijgen een gratis speurtas cadeau bij aankoop van een kinderkaartje in de webwinkel. ANWB leden krijgen krijgen €1 p.p. korting op de reguliere prijs.

Ga op safari in Kenia

Wat is er leuker dan jezelf tussen de wilde dieren te bevinden op Dierendag? In Kenia zit je dan zeker goed. Laikipia County is de trots van Kenia en de regio zal er bekend uitzien voor degenen die de oorspronkelijke Lion King film kennen, aangezien die op deze regio geïnspireerd is. Maak een keuze uit de vele safari-mogelijkheden en ga op pad. In Laikipia vind je allerlei bedreigde diersoorten, waaronder zwarte neushoorns, grévyzebra’s, roedels wilde honden en meer dan 2.000 olifanten.

Zoek je nog een verblijf? In de weelderige groene omgeving van het grensgebied van Nationaal Park Mount Kenya vind je Fairmont Mount Kenya Safari Club. Het verblijf biedt je een safari met een luxe tintje op maar een paar uur rijden van Laikipia County.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.