Dit zijn de leukste trips met je kinderen

Voordat je het weet is het alweer tijd voor de herfstvakantie. Maak je graag een reis met je kinderen? Wij weten als geen ander dat het niet altijd makkelijk is om een kindvriendelijke vakantie te vinden. Ontdek deze tips voor een van de vele uitstapjes in het populairste vakantieland Duitsland of beleef een avontuurlijke excursie in Ras Al Khaimah. Laat je ons weten hoe je vakantie was?

 

De herfstvakantie in Duitsland is kinderspel

Duitsland de ideale vakantiebestemming als je jonge kinderen hebt. Je hoeft niet urenlang te vliegen, het is betaalbaar en er is veel keuze aan uitstapjes. Dit zijn onze tips:

Met het gezin naar Duitsland in de herfstvakantie

Slapen in een boomhut

In Saksen vind je avonturenpark ‘Kulturinsel Einsiedel’. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven en klimmen en kruipen door het donkere ondergrondse doolhof kruipen. Wil je meerdere dagen genieten in het avonturenpark? In het eerste Duitse boomhuthotel overnacht je op een hoogte van acht tot tien meter. Elke boomhut heeft een eigen verhaal en biedt plaats aan vier of zes personen.

Een virtual reality achtbaan

Dichtbij huis, net over de grens in Brühl, ligt Phantasialand. Afgelopen zomer is hier de langste VR-coaster ter wereld geopend: de Crazy Bats. Zet je VR-bril op en maak een rit in deze overdekte achtbaan door een kasteel met drie brutale vleermuizen.

 

 

Wandelen op de boomtoppen

Zijn jullie gek op natuur? In Thüringen vind je het oerbos Hainich. Wandel er over het 40 meter hoge boomtoppenpad en ontdek hoe de dieren leven in het wilde kattendorp Hütscheroda. Hebben de kinderen nog energie over? Kom klimmen in het klimbos Hainich am Reckenbühl in Kammerforst en kom schommelen aan Tarzan-touw of zweef op 120 meter hoogte met de kabelbaan door de boomtoppen.

Nationalpark Hainich, Foto Thomas Stephan

Nationalpark Hainich

Met zijn allen in een jeugdherberg slapen

Zoek je nog een leuke slaapplek met kinderen? In oktober opent een splinternieuwe jeugdherberg in Oldenburg. Deze jeugdherberg ligt vlakbij het station en is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. In Oldenburg hoef je je niet te vervelen. De stad biedt gezinnen een ruime keus aan zowel culturele als actieve uitstapjes.

Meer tips voor familievakanties in Duitsland vind je hier.

 

Handige cadeautjes voor de kinderen op vakantie

De zomervakantie is weer achter de rug en veel gezinnen zijn aan het plannen voor de herfstvakantie. Samen een weekje genieten van het weer en de cultuur en natuur in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Italië. Dit zijn fijne tips voor spelletjes die je kunt gebruiken onderweg met de auto naar Duitsland of het vliegtuig.

Pelle op Reis stimuleert kinderen ook te blijven lezen op vakantie.

 

Wilde dieren spotten in natuurreservaat Al Wadi in Ras Al Khaimah

Is je gezin gek op avontuurlijke excursies? In Ras Al Khaimah zal het jullie aan niets ontbreken. Boek je vliegticket voor je gezin bij Emirates en ontdek de adembenemende landschappen en de vele verborgen schatten van dit Emiraat. Vliegen met kinderen bij Emirates is extra fijn dankzij familievriendelijke extra’s voor en na de vlucht.

Zijn je kinderen ook helemaal gek op dieren? In Ras Al Khaimah vind je een groot aantal bijzondere diersoorten. Jullie hebben een goede kans om de Arabische tahr, oryx, zand gazelle en berg gazelle te spotten.

Breng met je kinderen een bezoek aan natuurreservaat Al Wadi. Kamelen, paarden, oryx en gazelle zwerven hier vrij rond in het park van 500 hectare. Maak een ritje op een kameel in Ras Al Khaimah en zie hoe de ondergaande zon achter de duinen zakt. In Al Wadi mogen kinderen ook meehelpen om paarden en pony’s te wassen, te verzorgen en te voeden.

Kamelen in het reservaat

Kamelen in het reservaat

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel? Boek een verblijf bij Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa. Vooral jonge kinderen en tieners hoeven zich hier niet te vervelen en spelen in de recent geopende tienerclub “The Hide”. Kinderen gaan hier naar de bioscoop, spelen spelletjes of gaan dansen, terwijl papa en mama heerlijk bijkomen aan het witte strand. Oudere kinderen leven zich uit op het water.

Deze touroperators en reisbureaus bieden voordelige familievakantie naar Ras Al Khaimah aan. Volg de links om de aanbiedingen te zien:

 

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.