Hier vind je de meest bijzondere Bauhaus werken

100 jaar geleden werd de invloedrijke kenmerkende kunststroming Bauhaus in Weimar in Duitsland opgericht. Overal ter wereld worden dit jaar manifestaties opgericht om dit te vieren. Ontdek de vele Bauhaus invloeden in Noordrijn-Westfalen, boek een 5-daagse tour in het oosten van Duitsland of bezoek de speciale expositie in Utrecht. Lees snel verder, herken jij deze typische architectuur, kunst en ontwerpen?

Bijzondere sporen van het Bauhaus in het Duitse Noordrijn-Westfalen

Net over de Duitse grens, in de regio Noordrijn-Westfalen, vind je vele invloeden van het Bauhaus. Reis af naar Krefeld en volg de sporen van Mies van der Rohe met een bezoek aan de voormalige Verseidag gebouwen. Breng vervolgens een bezoek aan het huidige kunstmuseum in Haus Esters en Haus Lange en verken de strak ingerichte tuinen via een rondleiding. Rijd door naar Essen en neem een kijkje bij het indrukwekkende koolmijnen complex. In Düsseldorf vind je prachtige schilderijen en fotografie met Bauhaus stijl bij het NRW-Forum.

Haus Esters in Krefeld

Haus Esters in Krefeld

 

 

Mies van der Rohe Business Park in Krefeld

Mies van der Rohe Business Park in Krefeld

Bekijk hedendaagse kunst met de invloeden van het Bauhaus in Nederland

Vierplus viert het 100 jarig bestaan van het Bauhaus met 2 exposities in Utrecht. De eerste editie vindt plaats in de zeer passende locatie, het Dingemanshuys. Hier tonen 55 exposanten wat kunstenaars en ontwerpers nu doen met de erfenis van Bauhaus. Breng een bezoek aan het Dingemanshuys tussen 22 en 26 mei. Bekijk het speciale programma hier. Zie je iets moois tijdens je bezoek? Alle tentoongestelde objecten zijn te koop voor het publiek.

De entree kost je slechts €7,50 en je krijg de catalogus er gratis bij. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Een Grand Tour door het oosten van Duitsland

Ontdek de opmerkelijke nalatenschap van het Bauhaus in het oosten van Duitsland. Die verspreidt zich van Dessau-Roßlau tot aan de woongebouwen in Berlijn. Maak een speciale 5-daagse tour door Duitsland en beleef het begin van het Bauhaus in Weimar op de 1e dag met een gids. Vervolg je reis naar Gera en zie de Schuldenburg Mansion. De volgende ochtend bewonder je in Dessau-Roßlau het indrukwekkende Bauhaus gebouw, ontworpen door geestelijk vader Walter Gropius en geniet je van een smakelijke lunch in het Kornhaus restaurant, gebouwd door architect Carl Fieger.

Bauhaus in Dessau ontworpen door Walter Gropius

Reis verder naar Berlijn en bezoek met een gespecialiseerde gids verschillende speciale huizen zoals de Hufeisensiedlung en Siemensstadt. Rust uit in Berlijn en geniet van een heerlijk ontbijt de volgende ochtend voor de laatste rit je naar naar Bernau brengt waar het bakstenen Bauhaus Monument Bundesschule Bernau staat, met UNESCO World Heritage status sinds 2017. Op www.germany.travel/celebrating-bauhaus vind je nog veel meer Bauhaus inspiratie en een gedetailleerd overzicht van alle evenementen en projecten in Duitsland over #CelebratingBauhaus.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.