Hier moet je naartoe voor een onvergetelijk paasweekend

Paaseitjes, paashazen en de Paus. Het paasweekend staat bijna voor de deur. Veel mensen kiezen ervoor om met het gezin of familie een gezellig weekendje weg te gaan. Ga paaseieren versieren op de traditionele manier in Dubrovnik, zoek het gouden ei in Duinrell of proef heerlijke chocolade in Peru.

Paasweekeind 2019

Paaseieren kleuren met spinazie en bieten in Dubrovnik

In Nederland en België zijn we dol op het vieren van Pasen met paaseieren, lekker eten en mensen in een konijnenpak. Maar wat is er leuker dan Pasen vieren op de traditionele manier? In Kroatië wordt Pasen nog gevierd op de authentieke manier. Dit komt doordat Kroatië katholiek is en Pasen daarom nog altijd belangrijk is voor de bevolking. Pak je koffers en ga naar Dubrovnik. Kleur eieren met natuurlijke stoffen zoals spinazie en bieten. Op paaszondag geniet je van een gigantisch feestmaal met tientallen heerlijke Kroatische lekkernijen en specialiteiten.

Wist je dat het wordt aangeraden om je te laten inenten voor hepatitis A en DTP voor je reis naar Kroatië? Loop geen risico en laat je gemakkelijk thuis vaccineren.

Ga op zoek naar het gouden ei in Duinrell

Op Duinrell is het elk jaar weer een groot feest tijdens Pasen. Breng op 1e of 2e Paasdag een bezoek aan het park en ga op zoek naar de chocolade eitjes die in het Duinrell-bos zijn verstopt. Zijn de kinderen nog klein? Rick de Kikker komt ze een handje meehelpen.

 

 

Houd je ogen extra goed open en zoek het Gouden Ei dat ergens ligt verstopt in het park. Je vindt het ei ergens naast of op de openbare wandelroutes tussen 13:00 en 14:00 uur. Als je het ei hebt gevonden mag jij een jaar lang gratis Duinrell bezoeken.

Tip: via het instagram account van Duinrell worden tips verspreid waar je het gouden ei kan vinden. Wees slim en houdt het account goed in de gaten zodat je extra kans maakt!

Vier Pasen met heerlijke chocolade in Peru

Peru is het land van prachtige historische highlights en een eindeloze jungle. Maar wist je dat je het land ook letterlijk kan proeven? In Lima vind je de beste chocolade in een van de chocoladehuizen. Breng een bezoek aan Peru tijdens het paasweekend en leer het land met al je zintuigen kennen. Neem deel aan een van de workshops en proeverijen en kom alles te weten over het belangrijke onderdeel van de Peruaanse cultuur. Leer van de lokale cacaoboeren alles over de verschillende smaken, de geschiedenis van cacao en chocolade smaken in Peru. Het is ongetwijfeld een ervaring die je niet snel vergeet.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.