Dit zijn 3 verrassend voordelige onbekende bestemmingen

Een korte trip of langere vakantie hoeft niet perse veel geld te kosten. Ook met een laag budget kan een vakantie inspirerend zijn. Ga wandelen langs de barokke architectuur van de Altstadt of waai uit aan de Belgische kust. Geniet van voordelige gerechten op de vele night markets. Bespaar dit jaar op je vakantie en reis naar een van deze 3 nog niet ontdekte voordelige bestemmingen.

Wandel door het oude centrum van Dresden

Dresden is een bijzondere stad. Het oude centrum biedt je veel bezienswaardigheden en neemt je mee door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan de Duitse stad hoeft je niet veel geld te kosten. Wandel gratis door de vele autoluwe straten en ontdek de imposante architecturele gebouwen. Aan het einde van de dag eet je een bord schnitzel en frietjes voor slechts een paar euro.

 

 

Ben je fan van Bauhaus? Dit jaar bestaat Bauhaus 100 jaar en ook in Dresden gaat dat niet onopgemerkt aan je voorbij. Breng een bezoek aan het Albertinum Museum en ontdek de invloeden van Bauhaus. Vergeet het niet Festspielhaus Hellerau van architect Heinrich Tessenow te bezoeken. Een imposant gebouw in “reformarchitektur” stijl, grenzend aan de Bauhaus stijl en gratis toegankelijk als er geen dans of muziekvoorstellingen zijn.

Uitwaaien aan de Belgische kust kost niets

Aan de Belgische kust ligt de vrijwel onbekende plaats Blankenberge. Een stad waar de art-nouveau je om de oren vliegt. De kilometerslange boulevard nodigt uit tot flinke wandelingen om je hoofd lekker leeg te maken tijdens een voordelig weekendje weg. Vergeet niet het Huisje van Majutte te bezoeken. Gratis toegankelijk. Bestel wel een lekker kop koffie bij de uitbater zodat hij het visserhuisje ook in de toekomst kan onder- en openhouden voor het publiek. Naast de vele uitstekende B&B’s zijn er ook laag geprijsde hotels in Blankenberge. Favoriet is het Mercure Blankenberge, direct naast het treinstation en de openbare parkeergarage.

Het Huisje van Majutte

Het Huisje van Majutte

Zet Taiwan op je bucketlist

Wist je dat het leven in Taiwan voor ons Europeanen vrij goedkoop is? Hoewel je vliegticket naar het land misschien wat meer kost is, zijn je uitgaven in het land zelf een stuk lager. Zo kost een Big Mac menu in Taiwan je omgerekend maar €3,50. Breng een bezoek aan de hoofdstad Taipei en ontdek de 10 unieke afgelegen eilanden die elk hun eigen kenmerken hebben. Een ding is duidelijk: het land heeft ontzettend veel te bieden en verdient een plek op je bucketlist.

Fietsen in Taiwan

Fietsen in Taiwan

 

Lees ook dit artikel: Ontdek Taiwan in Vogelvlucht

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.