Dit zijn bijzondere musea en hun verhaal

Ga je wel eens naar een museum tijdens je vakantie of in eigen land? Musea zijn er in veel verschillende stijlen en dus is er voor ieder wat wils. Bewonder de werken van Jaume Plensa in Barcelona, duik in Het Depot in Wageningen of ontdek de bronzen beelden in de “Wie is de Mol?” stad van afgelopen weekend: Medellín.

Jaume Plensa keert terug naar Barcelona

De naam Jaume Plensa zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch is deze van oorsprong Catalaanse beeldhouwer wereldwijd beroemd geworden met gietijzeren sculpturen van langgerekte mensenhoofden. In Barcelona vind je sinds december 2018 tot 22 april 2019 werken van de jaren ‘80 tot heden. Het geeft een mooi inzicht in zijn denkproces en wat hij los wil maken bij de waarnemers van zijn kunstwerken. Een toegangskaartje voor MACBA kost €11. Elke zaterdag is er gratis entree tussen 4 en 8 uur. Ontdek meer over Barcelona.

Looking Into My Dreams

Sculptuur “Looking Into My Dreams” van gietijzer van Jaume Plensa in Miami bij het Perez Art Museum

 

 

Duik in Het Depot en daarna in de natuur van Wageningen

In Wageningen, bekend van de Universiteit, bezoek je Beeldengalerij Het Depot. In dit gratis toegankelijke museum vind je vooral beelden van menselijke torso’s. Bijzonder is dat je in Het Depot alle werken mag aanraken. De permanente tentoonstelling toont hedendaagse beeldhouwkunst van Nederlandse kunstenaars. Bezoek na je lunch in het restaurant de botanische tuin in het naastgelegen Arboretum. Ontdek meer over Wageningen.

Bewonder Botero’s bronzen beelden in Medellín

Wie afgelopen weekend naar de 2e aflevering van “Wie is de Mol?” heeft gekeken, is al bekend geworden met de Colombiaanse stad Medellín. Breng een bezoek aan Medellín en loop over de ‘Plaza de Botero’ om de beeldhouwwerken van Fernando Botero te bewonderen. De bronzen beelden van Botero lijken op het eerste gezicht vooral dikke, opgezwollen mensen en dieren. Maar Botero wil met de omvang van zijn objecten het plezier overbrengen aan de mens. Tip: is Zuid-Amerika misschien wat ver? Ook in Barcelona vind je een van Botero’s bekendste werken op de Rambla del Raval in de hippe wijk Raval.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.