Ontdek ‘s werelds meest indrukwekkende operagebouwen

Een futuristisch ontwerp. Dat hebben deze operagebouwen en concertzalen met elkaar gemeen. Het ontwerp van de één is nog indrukwekkender dan dat van de ander. In welke steden tref je deze indrukwekkende architectuur?

Een van de meest geweldige plaatsen ter wereld

De Elbphilharmonie in Hamburg behoort tot TIME Magazine’s “The World’s Greatest Places 2018.” In de spectaculaire concertzalen in de haven van Hamburg geniet je van klassieke muziek, jazz, wereldmuziek en pop muziek. Het ontwerp van de Elbphilharmonie is indrukwekkend en blijft je zeker bij. Wat het gebouw ook zo bijzonder maakt is het 37 meter hoge panorama terras, dat een overweldigend uitzicht van 360 graden biedt op Hamburg. De stad wordt ook wel de music city van Noord-Duitsland genoemd. Lees hier alles over de Elbphilharmonie in Hamburg.

 

 

Een muzikale avond uit aan ‘t IJ

Op 10 minuten lopen vanaf Station Amsterdam Centraal ligt het internationaal toonaangevende Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het Muziekgebouw is een open en gastvrij podium dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Het gedeelte van het gebouw aan het IJ is bijna geheel van van glas en biedt een spectaculair uitzicht over het IJ. De Grote Zaal heeft een uitzonderlijke goede akoestiek en het plafond, de wanden en vloerdelen zijn beweegbaar waardoor akoestische eigenschappen voor ieder concert optimaal zijn op te stellen. Eind november spelen o.a. het Dudok Quartet Amsterdam en VOCES8 + Rachel Podger in het Muziekgebouw. Een bezoek aan het Muziekgebouw is een leuk idee voor een weekendje Amsterdam. Combineer een bezoek aan het Muziekgebouw met een bezoek aan het Bimhuis, een concertzaal voor jazz en geïmproviseerde muziek. Wil je blijven slapen in Amsterdam? Onze tip is het Conservatorium Hotel.

Foto: Martina-Simkovicova

Maak kennis met architect Zaha Hadid

Zaha Hadid was een wereldberoemde architect van Britse en Irakese afkomst. Haar stijl kan worden beschreven als vrij en expressief geometrisch en ze wordt ook wel “the Queen of the Curve” genoemd. Een van haar meest bekende ontwerpen is het Operagebouw in Guangzhou in China. Het ontwerp is geïnspireerd op de Parel rivier die door de stad stroomt. De grote zaal heeft een plafond met duizenden kleine lichtjes. Voordat een concert begint waan je je heel even onder een sterrenhemel. Het operagebouw is een ware beleving die je met eigen ogen moet zien. Een bezoek aan het operagebouw is goed te combineren met een citytrip naar Hong Kong. Een visum voor China online aanvragen, lees hier hoe.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.