De beste short break bestemmingen voor deze winter

Kies een nieuwe bestemming uit voor deze winter en beleef de koude maanden op een onvergetelijke manier. Heb je altijd al het magische noorderlicht willen zien? Maak een korte trip naar het noordelijke Lapland. Maar ook dicht bij huis laat je je verrassen door prachtige winterlandschappen, bijvoorbeeld in de Vlaamse Ardennen. Kun je niet wachten tot de kerstvakantie? Ga er tussenuit voor Halloween en ervaar hoe dit feest in Amerikaanse steden als New York gevierd wordt.

Winterse tocht in Fins Lapland

Winterse tocht in Fins Lapland

 

Een unieke winterbeleving in Lapland

Kijk jij tijdens oud en nieuw niet naar het vuurwerk maar misschien wel het magische noorderlicht? Reis naar Lapland en maakt het zelf mee. Het gebied ligt niet ver van de poolcirkel en beslaat het het noordelijkste deel van Noorwegen, Zweden en Finland. Breng de dag door in de sneeuw met een wandeling, sneeuwscootertocht of huskysafari. Bezoek de warme sauna bij terugkomst in het hotel en geniet ‘s avonds van het kampvuur en proef de smaak van Lapland tijdens een barbecue. Als je geluk hebt ontmoet je misschien wel de kerstman en zijn rendieren. Dankzij de rechtstreekse vluchten van Voigt Travel vanaf Amsterdam sta je in nog geen 3 uur al in de verse sneeuw van Lapland. Lees hier hoe je je reis naar Lapland voorbereidt.

 

 

Winterse landschappen in de Vlaamse Ardennen

Kom tijdens de kerstvakantie tot rust in het compleet vernieuwde Center Parcs Les Ardennes in de Vlaamse Ardennen. De vernieuwde cottages zijn ingericht met alle comfort en het overdekte parkcentrum Market Dome en het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo hebben een volledige facelift ondergaan. De prachtige Ardennen bieden heuvelachtige natuur voor wandelingen door de winterse landschappen, culinaire verrassingen en pittoreske plaatsen als Vielsalm, Coo, Stavelot en La Roche. Ook kun je in de Vlaamse Ardennen wintersporten beoefenen zoals skiën en langlaufen. Een vakantie in Center Parcs is ideaal voor een weekend, mid-week of een hele week. Lees hier wanneer Center Parcs Les Ardennes opent voor gasten.

 

Griezelen in New York

Op 31 oktober vieren de Amerikanen Halloween. Het feest wordt uitbundig gevierd op een manier die we in Nederland niet kennen. In New York worden honderden activiteiten over heel de stad georganiseerd, van fuiven tot stoeten tot wandeltochten. In Greenwich Village vindt de Halloween Parade plaats, een wilde, creatieve en bonte parade van dansers, kunstenaars en muzikanten. De parade is een traditie sinds 1973. Ook in andere steden in de Verenigde Staten wordt Halloween uitgebreid gevierd, zoals in Chicago, Philadelphia, Los Angeles, Washington D.C. en Detroit. Natuurlijk kun je niet deelnemen aan de activiteiten zonder een spectaculaire outfit. Lees hier alles over Halloween in de Amerikaanse steden en doe inspiratie op voor je halloween look!

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.