Ga eropuit met de e-bike

De e-bike wordt steeds populairder. Uit onderzoek van Verkeersbureaus tijdens Fiets en Wandelbeurs 2018 blijkt dat 1 op de 3 Nederlandse fietsers een e-bike meeneemt op reis. Een e-bike trip heeft verschillende voordelen in vergelijking met de normale fiets. Je kunt meer afstand afleggen in kortere tijd, en dus meer prachtige landschappen zien. Ook is een e-bike trip minder vermoeiend en geschikt voor iedereen. Wij zetten de 3 leukste e-bike bestemmingen voor je op een rij.

Fietser op e-bike met kaart

Fietser op e-bike met kaart

Fiets van Newcastle naar Edinburgh

Tussen Newcastle en Edinburgh ligt de Coast & Castles fietsroute. Onderweg kom je veel spectaculaire kustlandschappen en oude kastelen. Ook charmante dorpjes en interessante steden maken deel uit van deze bijzondere fietsreis. Het is een tocht van zo’n 320 km en daarom ideaal om af te leggen per e-bike. Eén van de eerste hoogtepunten die je onderweg tegenkomt is de beroemde Hadrain’s Wall, de muur die keizer Hadrianus tussen 122 en 128 liet bouwen om het Romeinse Engeland tegen de Schotten te beschermen. Lees hier alle over hoogtepunten langs de Coast & Castles fietsroute.

De Royal Mile in Edinburgh

De Royal Mile in Edinburgh

Ontdek oud én nieuw Rotterdam

Tientallen jaren waren de havens van Rotterdam de grootste ter wereld. Langs deze havens tref je historische gebouwen en moderne architectuur. Ga erop uit met de e-bike en laat je inspireren door het fietsrondje van deze maand van Bert Sitters. Hij neemt je mee door de geschiedenis van de havens van Rotterdam. De route begint bij het moderne Centraal Station. Hierna neemt hij je mee door de veerhaven en naar de Zwaan – de Erasmusbrug. Ook Delfshaven met zijn intieme karakter ligt op de route. Hier werd de beroemde of beruchte admiraal Piet Hein geboren. Lees hier het fietsrondje van de maand augustus.

Willemskade

Met zonsopkomst fietsen door de Wadi Showka vallei

Zie de zon opkomen tijdens een mountainbiketocht door de Wadi Showka vallei in Ras Al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten. Je gaat vroeg in de ochtend op pad met een gids en bereikt de bergvallei na 1 uur rijden vanaf je hotel. Verken 2 uur lang het rotsachtige Jebel Jais berggebied per mountainbike. De top van Jebel Jais is het hoogste punt van de Verenigde Arabische Emiraten. De zonsopgang tochten worden georganiseerd tijdens de zomermaanden. Vanaf begin 2019 zijn deze tours, die ook geschikt zijn voor beginners, met een e-bike te boeken bij Adventurati Outdoor. Lees alles over Sport & Vrije tijd in Ras Al Khaimah.

Fietsen in de woestijn met mountainbikes

Fietsen in de woestijn met mountainbikes

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.