Deze sporten horen bij deze bestemmingen

Een vakantie biedt ook mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Sommige bestemmingen staan bekend om hun typische sporten. Zo staat Zwitserland bekend om zijn de mogelijkheden van prachtige bergwandelingen en leent het Nederlandse landschap zich juist goed voor fietsen met een e-bike. Kanoën is de nationale sport van Minnesota. Heb je al gehoord over de bijzondere legende die hierachter schuilt?

De mooiste routes door de Zwitserse bergen

De Zwitserse bergen en zijn vele meren lenen zich uitstekend voor een sportieve vakantie. Wandel, fiets, ga trailrunnen of mountainbiken, en geniet van de indrukwekkende uitzichten over de sneeuwtoppen en bergmeren. Ticino is dé stad om te trailrunnen. In het gebied rond Lago Maggiore zijn 5 trails uitgezet van verschillende moeilijkheidsgraad. In het natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut is een meerdaagse route voor ervaren bergwandelaars. Stop onderweg bij een van de berghutten of overnacht in een bed&breakfast, hotel of op een boerderij. Doe je het liever iets rustiger aan en wil je de prachtige uitzichten niet missen? Dit jaar is er een nieuwe e-bike tocht geopend, “La Route Verte”. De route voert in 7 dagetappes van Schaffhausen in Noordoost-Zwitserland naar het zuidwestelijke Genève. Aan het eind van een actieve dag is het natuurlijk tijd voor een heerlijke kaasfondue. Lees hier meer over de mooiste routes door het Zwitserse berglandschap.

Zwitserland

Geniet van natuur en cultuur langs de nieuwe Natuurkampeerroute in Drenthe

Drenthe is sinds kort een nieuwe fietsroute rijker. De Natuurkampeerroute Drenthe voert langs 3 Nationale Parken; Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa en ook langs kleinere en minder bekende natuurgebieden. Het is een afwisselende route langs zandverstuivingen, door bossen, langs beekdalen en door heidegebieden. Behalve natuur kom je ook cultuur tegen langs de route, zoals de grafheuvels, hunebedden en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Kies je plek om te overnachten uit een van de 11 Natuurkampeerterreinen langs de route. De Natuurkampeerroute Drenthe is geschikt voor iedereen. Ga met de kinderen op pad of fiets meerdere trajecten achter elkaar op 1 dag. Lees hier meer over de Natuurkampeerroute Drenthe.

 

 

Ontdek de legende achter Minnesota’s 10.000 meren

Minnesota telt meer dan 10.000 meren. Volgens de beroemde Amerikaanse folklore legende van Minnesota zijn de meren ontstaan uit de enorme voetafdrukken van de houthakker Paul Bunyan en zijn blauwe os Babe. Oordeel zelf de kern van waarheid achter de legende. Volgens velen doet de vorm van het meer van Bemidji zelfs denken aan grote voetafdruk. Kanoën is niet voor niets de nationale sport van Minnesota en een kanotocht over de meren van Minnesota is een ultieme rustgevende bezigheid. Peddel door het water met een kano en voel en ruik de natuur om je heen. Minnesota is ook een ideale bestemming voor andere avontuurlijke activiteiten. Bossen waar je prachtig kunt wandelen, wilde rivieren waarop je kunt kajakken of verken een van de uitdagende mountainbikeroutes waar Duluth bekend om staat. Of breng een bezoek aan een van Minnesota’s Nationale Parken. Ontdek hier welk Nationaal Park het best bij jou past. Fiets je liever in de stad? In Minneapolis kun je volop plezier beleven aan een fietstocht rondom de vele meren die de stad rijk is.

Peddelen over de Boundary Waters

Peddelen over de Boundary Waters

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.