Parel in Rotterdam: A Small Hotel

Wanneer je op zoek bent naar een exclusieve verblijfplaats in hartje Rotterdam ben je bij A Small Hotel aan het goede adres! Aan de artistieke straat de Witte de Withstraat te Rotterdam vind je dit unieke hotel met designkamers ingericht in drie verschillende stijlen.

Klassiek pand, huiselijk hotel

Wanneer je het klassieke pand van A Small Hotel binnenkomt is meteen te merken dat het pand kort geleden geheel gerenoveerd is. Je wordt verrast door het ruime trappenhuis en de luxe uitstraling van het hotel. De kamers bieden meer ruimte dan de gemiddelde hotelkamer, waardoor de gasten van hun privacy kunnen genieten. Naast een heerlijk bed, heeft iedere kamer een eigen lounche hoek en een bar, hierdoor krijgen de kamers een huiselijke ambiance. In A Small Hotel is meubilair te vinden wat gemaakt is door Coco-mat, wat bestaat uit 100% natuurlijk materiaal. Het hotel richt zich met deze kwaliteit in combinatie met luxe apparatuur en de bijzondere inrichting, op gasten die in luxe en privacy willen verblijven.

cocomat vloermatten A Small Hotel Rotterdam

Bijzonde soorten kamers

A Small hotel onderscheidt zich van andere hotels met haar bijzondere soorten kamers. Op de eerste verdieping van het hotel vind je twee kamers die geheel zijn ingericht in Texstijl. De Western en Indian invloeden zorgen voor een typische Texaanse sfeer. Tex One ligt aan de voorzijde van het hotel, je kijkt uit op de Eendrachtsingel. Tex Two heeft een groot dakterras, waar je in de zomer kunt genieten van mooi weer en een goed glas wijn. Op de tweede verdieping vind je de kamers Zen One en Zen Two, welke geaccentueerd worden door Oriëntaalse en Oosterse decoraties. Zen One ligt aan de voorzijde van het hotel, Zen Two ligt aan de achterzijde van het hotel.

hotel-kamer-small-hotel

De Zen kamers geven je het perfecte beeld van Oosterse sferen. Op de derde verdieping van A Small Hotel vind je twee Coco kamers die in het teken staan van Coco-mat stijl. De kamers zijn iets kleiner dan de kamers op de eerste en tweede verdieping van het hotel. Dit maakt de kamers er zeker niet minder aantrekkelijk op, met de schuinlopende daken, grote ramen en spiegels op de juiste plekken krijgen de kamers een romantische sfeer. De kamers zijn voorzien van een flatscreen, home cinema, iPod station en dvd speler. Ook liggen er diverse dvd’s voor je klaar, een laptop safe, haarfóhn en strijkvoorzieningen. Voor warme zomeravonden zijn de kamers voorzien van airconditioning. Meer luxe in een hotelkamer kun je je niet wensen!
zen-0-small-hotel-rotterdam

Centraal hotel in de Witte de Withstraat

A Small Hotel is centraal gelegen aan De Witte de Withstraat. In de jaren zeventig had deze straat een negatief imago, de straat stond bekend om het ruige nachtleven met veel illegale gokhuizen en louche café’s. In de jaren 90 is De Witte de Withstraat omgetoverd tot een straat die wordt gekenmerkt als een dynamische, artistieke en vernieuwende straat waar elk moment van de dag iets te beleven valt. Het beroemde museum Boijmans van Beuningen ligt om de hoek, en ook het NAI en de Kunsthal liggen op een steenworp afstand van A Small hotel. De Witte de Withstraat heeft een grote afwisseling door culturele invloeden. Je vindt er gezellige restaurants, trendy winkels en boetieks. Ook wordt de straat getypeerd door vele galerieën met een gevarieerd kunstaanbod, internationale kunstenaars ontmoeten elkaar vaak in deze straat. De Witte de Withstraat is hét voorbeeld van de Rotterdamse lifestyle. Wanneer je overnacht in A Small Hotel, breng dan zeker een bezoek aan de gezellig wijnbar Het Eigendom. Het eerste glas wijn naar keuze krijg je aangeboden van A Small Hotel. Naast het drinken van verschillende wijnen kun je bij Het Eigendom heerlijk lunchen en genieten van een petit diner met de keuze uit verschillende hapjes.

Uniek hotel in Rotterdam

A Small hotel is uniek in de hotelbranche. Het hotel heeft geen receptie. Gasten kunnen zelf in- en uitchecken. De eigenaren, Herman Bode en Roxana Bode zijn elke dag tot 17 uur aanwezig om gasten te ontvangen. Ook na deze tijd kunnen gasten opbellen om een kamer te huren en krijgen zij een code, om zelf te kunnen inchecken. Je krijgt de mogelijkheid om verschillende soorten ontbijt te bestellen, welke door de roomservices wordt bezorgd bij jou op de kamer op het gewenste tijdstip. A Small Hotel wordt doordeweeks vaak bezocht door zakelijke gasten, en in de weekenden door toeristen.
suite-a-small-hotel

Meer informatie op www.asmallhotel.nl

Inge verbleef in maart op uitnoding van A Small hotel in het hotel en schreef daarover dit reisverslag

Reviews lezen over A Small Hotel

Meer informatie over A Small Hotel vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over slapen in A Small Hotel. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van A Small Hotel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.