Special: Vakantiebeurs 2013

Kom in de vakantiesferen op de Vakantiebeurs! Van 9 tot en met 13 januari komen vakantieliefhebbers uit het hele land samen, om weg te dromen over hun favoriete vakantie. Wil je weten wat dé wintersport toplocaties zijn, zonnebaden in een subtropisch paradijs of droom je altijd al van een avontuurlijke wereldreis? Op de Vakantiebeurs kun je inspiratie opdoen en helemaal in de vakantiestemming komen.

Bezoekers tijdens de vakantiebeurs van 2012

Bezoekers tijdens de vorige vakantiebeurs

Ochtend

Op woensdag 9 januari opent de Vakantiebeurs om 10.00 uur ‘s ochtends haar deuren. Ruim 1400 exposanten staan klaar om je alles te vertellen over jouw favoriete vakantiebestemmingen. In 2013 zijn een aantal nieuwe thema’s toegevoegd voor nóg meer vakantie inspiratie, waaronder een muur voor wintersport. Hier kun je aantrekkelijke lastminutes voor februari en maart boeken.
denemarken-vakantiebeurs

Bezienswaardigheid

Veel nuttige informatie kun je bij verkeersbureaus van het desbetreffende land vinden. Dit jaar zijn de verkeersbureaus van Duitsland, Cyprus, Portugal, Spanje, Frankrijk en Zwitserland op de beursvloer vertegenwoordigd.

Middag

Exotische muziek, lekker eten en praten met aanbieders die zelf hun bestemming hebben ervaren. Op de Vakantiebeurs krijg je direct een goede indruk van jouw droomvakantie.

Bezienswaardigheid

Ben je met het gezin op stap? Een leuke activiteit op de Vakantiebeurs is de uitreiking van de Kids Vakantieaanbieders van het Jaar Award 2013, die door Kim-Lian van der Meij wordt uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op de eerste dag, woensdag 9 januari, van de Vakantiebeurs. Een andere tip zijn de theaters waar locals en mensen die de bestemming door en door kennen hun verhalen vertellen.

Avond

De vrijdagavond van de Vakantiebeurs is specialer dan de andere avonden. Normaal gesproken sluit de beurs rond 18.00 uur, op vrijdag pas om 21.00 uur. Tijdens deze ‘Vakantiebeurs by Night’ kun je in wintersferen rondstruinen tussen de fakkels en waxinelichtjes. Dit is natuurlijk het moment om te genieten van een glas Glühwein.

Diner

In Utrecht kun je heerlijk uit eten in een van de vele restaurants die deze stad rijk is. Voor de Franse keuken ga je naar Meneer Buscourr. Ga geheel in internationale stijl uit eten bij Tapas restaurant El Mundo. Na al die internationale invloeden toe aan de vertrouwde Hollandse pot? Ga dan naar restaurant MaS, waar de ouderwetse keuken uit eigen land op de kaart staat.

Hotel

Ga je meerdere dagen naar de Vakantiebeurs? Overnacht dan in het gezellige Utrecht. In hartje centrum vind je het NH Centre Utrecht Hotel. Dit 19e-eeuwse gebouw heeft stijlvolle kamers met schitterend uitzicht. Een aanrader is de champagnebrunch in Restaurant Luden, dit restaurant bevindt zich onder het hotel.

Kaarten kopen voor de vakantiebeurs

Bestel je vakantiebeurs kaarten online. Of maak kans met onze vakantiebeurs win-actie!

Vervoer

De Vakantiebeurs in Utrecht is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De Vakantiebeurs grenst aan het Centraal Station van Utrecht. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van Park & Ride. Met een Park & Ride kaartje kun je voor 4,50 euro de hele dag parkeren. Vanuit de parkeerplaats kun je met een bijbehorend kaartje de hele dag gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Je hebt dan geen OV-chipkaart nodig.

Comments are closed.