Special: Florida

Special: Florida

Florida, de Sunshine State van de Verenigde Staten. Met haar prachtige stranden en vele bezienswaardigheden in Florida een ultieme vakantiebestemming. Wie dacht dat Florida geen historie kent, heeft het mis. In deze staat ligt bijvoorbeeld St. Augustine, gesticht in 1565, de officieel oudste stad van de USA. Populaire plaatsen in Florida zijn Tallahassee, Jacksonville, Miami, Orlando, Daytona Beach en Tampa. Voor kinderen is Orlando, dankzij de aanwezigheid van de vele attractieparken in deze stad, een echt paradijs. Bezoek de Sunshine State!

Florida

Florida is de Sunshine State van de Verenigde Staten

Ochtend in Florida

Bij aankomst in Florida zou je het liefst meteen de zee in willen duiken. De prachtige stranden geven je een onweerstaanbaar gevoel van vrijheid en zorgen ervoor dat je meteen in de vakantiestemming bent. Dat in Amerika écht alles groter is, blijkt maar weer als je op zoek gaat naar een lekker ontbijtje, want de formaten muffins en bekers koffie zijn gigantisch…

Ontbijt

Voor een bijzonder kopje koffie ga je naar Barnie’s Coffee Kitchen. Proef van de meest uitzonderlijke smaken als pompoen & pecannoten koffie. Bij Barnie’s kun je heerlijk ontbijten. Maak een keuze voor een croissant of Pain au Chocolat of doe gek en bestel een Israeli Shaksuka, omelet met tomaat, feta en tijm. Ook health freaks kunnen hier hun hart ophalen en hebben keuze uit Griekse yoghurt met granola en fruit, een smoothie van banaan, granola en amandelmelk of ouderwetse havermoutpap.

Koffie

In Tallahassee drink je de beste chai tea bij Redeye Coffee. Nog steeds een beetje trek? Je kunt hier ook goed terecht voor een lekkere bagel. Wat dacht je van de ‘everything bagel’ of een ‘kaneelsuiker muffin’? In Florida koop je op elke hoek van de straat bij Starbucks een koffie of een chai tea.

Wanneer je in Orlando op zoek bent naar een leuk koffietentje, ben je bij Autsin’s Coffee aan het juiste adres. Met fairtrade koffiebonen die in de winkel gebrand worden waardoor je alleen al door de heerlijke aroma’s naar binnen wordt gelokt.

Bezienswaardigheid

Wandel na het ontbijt door Miami en bezoek de Florida Keys. Deze 1700 kleine eilandjes steken maar net boven de zeespiegel uit en strekken zich uit van Miami tot het zuidwesten. In Orlando is een autorit langs alle pretparken Walt Disney en Wizardign World of Harry Potter een bezienswaardigheid op zich. Bij het Kennedy Space Center kun je een rondleiding krijgen en alles te weten komen over ruimteonderzoek van NASA. Online reserveren is aanbevolen.

Palmbomen in Florida

Geniet van de prachtige sfeer in Florida

Middag in Florida

Bijkomen van de indrukwekkende ochtend kan het beste met een lekker hapje en een drankje. Wandel langs het strand en schuif aan bij een strandtentje en geniet van de tropische temperaturen. In Florida gaat het om zien en gezien worden, dus zorg dat je er goed uit ziet als je een stranddagje op de planning hebt staan.

Lunch

Voor een uitgebreide lunch ga je naar Crispers in Jacksonville. De salades, sandwiches en soepen van Crispers staan bekend als een van de beste lunchrooms in Jacksonville. Bestel bijzondere soepen als Broccoli Cheddar, Loaded Potato of Butternut Squash. In Miami kun je bij het Italiaanse restaurant Perricone’s de hele dag terecht voor een heerlijke brunch of lunch.

Bij La Sandwicherie haal je de lekkerste sandwiches van Miami. Knapperig Frans brood, rijkelijk belegd met verse ingrediënten. De smoothies met frozen yogurt zijn een aanbeveling. Laat je niet afschrikken door de rij, deze staat er de hele dag door maar het wachten is de moeite waard. La Sandwicherie is elke dag open.

Bezienswaardigheid

Breng in de middag een bezoek aan de stad Gainsville. Deze stad, die door de inwoners zelf G’Ville wordt genoemd, staat bekend om de vele alligators die er leven. Grote kans dat je een alligator spot tijdens een bezoek aan deze universiteitsstad! Een wandeltoch die wij aanraden is LaChua Trail te volgen. Op je wandeltocht zie je naast de meest bijzondere vogelsoorten zeker ook een aantal alligators! Tip: Vergeet niet om zonnebrand en deet tegen de stekende insecten mee te nemen!

Avond in Florida

Na een relaxende stranddag, een leerzaam bezoekje aan Kennedy Space Center of een wandeltocht om tussen de alligators, ben je vast wel toe aan een lekker hapje eten. In de populaire plaasten van Florida is een groot aanbod aan restaurants, zoals Aziatische, Mediterrane of Italiaanse keuken en geniet van heerlijke gerechten.

Strand

De prachtige stranden van Florida geven je een heerlijk gevoel

Diner

Ga je uit eten in Gainsville? Ga dan naar pizzeria Satchel’s Pizza. Hier eten locals hun favoriete pizza. Als je op vakantie bent in Tampa, ga dan naar Roy’s Restaurant. Hier bestel je de heerlijke Aziatische gerechten. Bekijk beoordelingen van anderen op Tripadvisor.

In Tampa kun je heerlijke oesters eten bij Oster Catchers. Wil je in Orlando uit eten? Dan ben je voor een speciale gelegenheid bij Victoria & Albert’s op het juiste adres. Bij dit restaurant met een 4**** beoordeling van Forbes Travel Guide, reserveer je vanwege de uitzonderlijke service ten minste 180 dagen voorafgaand aan je bezoek.

Bezienswaardigheid

Heb je na het eten zin om even lekker te griezelen? Ga dan mee op de St. Augustine Walking Ghost Tour. In dit griezelige kasteel schijnt het al jaren te spoken. Ga mee en ontdek of hier echt geesten rondspoken of dat het slechts een fabeltje is… Of rijd voor een ware belevenis over Ocean’s Drive in Miami Southbeach.

Hotel

Miami – In het Canyon Ranch Hotel & Spa Miami Beach geniet je van het prachtige uitzicht, de uitstekende service en een heerlijke spa waar je helemaal tot rust komt. Maak een ochtendwandeling over het strand of neem een duik in het hotelzwembad.

Orlando – Wanneer je een bezoek aan Orlando brengt, kun je eigenlijk niet om Disney World, The Universal Studio’s en Sea World heen. In Orlando zijn dan ook ontzettend veel extravagante Disney hotels geheel in Disney stijl. Boek hier een van de hotels bij Walt Disney of een bij van de andere attracties in de buurt.

Tampa – In Tampa overnacht je aan zee en het strand in Sailport Waterfront Suites. Het hotel heeft een verwarmd buitenzwembad en een volleybalveld.

Vervoer naar Florida

Martinair vliegt meerdere keren per week naar Orlando. Een tip is om een auto te huren in Florida. Deze kun je online reserveren. www.alamo.nl KLM vliegt vanaf Schiphol naar de luchthavens van onder andere Gainesville (alligatorstad), Jacksonville, Daytona Beach, Miami, Tampa en Orlando.

Comments are closed.