Special: De Apenheul

De Apenheul is een dierenpark in Apeldoorn waar allerlei soorten apen te vinden zijn. Extra bijzonder is het dat in sommige delen van het park de dieren los rondlopen en dus om u heen klauteren en klimmen. Dichter bij dan dit komt u niet bij deze diersoort. De Apenheul is ideaal voor een dagje uit met het hele gezin. U geniet er van de dieren, maar ook van een goede maaltijd in een van de restaurants en terrassen die het park rijk is. Het park is open van eind maart tot en met eind oktober en kaartjes koopt u online met € 2,50 korting.

Bezienswaardigheden

Naast de vele apensoorten die er te bewonderen zijn, zijn er ook andere dieren te vinden, zoals miereneters, schildpadden en neusdieren. In het park kunnen de kleinste bezoekers ook genieten van de leuke en spannende speeltoestellen die door het hele park verspreid staan. Zo kunnen ze uitproberen of ze net zo lenig zijn en kunnen klimmen en klauteren als de aapjes. In het Lazy Monkey café of het restaurant de Luiaard komt u bij van een dagje rondlopen en geniet u van goede koffie of een heerlijke maaltijd.

Overnachten

Blijft u graag overnachten in de buurt van de Apenheul? Binnen een straal van 15 kilometer zijn er diverse hotels te vinden. Het Van der Valk Hotel De Cantharel in Apeldoorn ligt op 4.5 kilometer en is een chique 4**** hotel met fijne faciliteiten zoals een sauna, WiFi en een flatscreenTV op de kamer. Het Hampshire hotel in Apeldoorn is een budgetvriendelijk hotel waar u al voor € 45.- per nacht een hotelkamer boekt.

Vervoer naar de Apenheul

De Apenheul is met ruim een uur en een overstap goed te bereiken met het Openbaar Vervoer. Vanaf Utrecht vertrekt er elk half uur een trein naar Apeldoorn. Vanaf Apeldoorn vertrekt elk half uur bus 3 richting Rijkskant/Apenheul naar het park. Met de auto bent u vanaf Utrecht binnen een uur in de Apenheul.

Comments are closed.