Vervoer in Texas

vervoer-icoon-verkeersbureaus Vervoer in Texas is niet anders dan in de rest van Amerika. Een huurauto is in veel gevallen noodzakelijk om wat van de staat te kunnen zien. Door de grootte van de staat, is het niet gek dat Texas zowel de grootste snelweg heeft als de langste spoorlijn in het land.

Met de auto

Een auto huren is, samen met het huren van een camper, de beste optie om veel van Texas te kunnen zien. Er zijn veel verhuurders in Amerika die in de grotere steden zoals Houston, Dallas, Austin en San Antonio maar ook in plaatsen zoals El Paso, Lubbock en Corpus Christi verhuurlocaties hebben. Allerlei soorten en maten auto’s zijn te huur, van een compacte auto tot een grote SUV met alle ruimte voor bagage en meerdere passagiers. Een auto huur je gemakkelijk en snel bij bijvoorbeeld Alamo, Enterprise, Avis, Hertz, National of Sixt.

 

 

Tolwegen

Houd er rekening mee dat er 17 tolwegen zijn in Texas, veelal rondom de steden. Je kunt deze meestal ontwijken door te kiezen voor een andere route, maar als je juist snel op plaats van bestemming wilt zijn kan een tolweg gunstig zijn. Je kunt bij je autoverhuurder in de meeste gevallen van te voren een Toll Pass aanschaffen, informeer hiernaar bij het ophalen van de huurauto. Meer over tolwegen lees je op: www.htallc.com/TollRoads.aspx.

Taxi

In de grote steden kun je eenvoudig een taxi aanhouden op straat. Een Uber of Lyft bestellen kan ook. Je betaalt de rit dan in de app op je mobiele telefoon met je creditcard.

Camperhuur


Het huren van een camper heeft als groot voordeel dat je altijd je slaapplek ‘bij de hand’ hebt. Je kan stoppen waar en wanneer je wilt en beleeft zo echt de ultieme vrijheid van een Amerikaanse road trip. Amerikanen zijn zelf ook gek op ‘RV’ vakanties en helpen je graag op weg. Texas heeft prachtige campings in de natuur, bij de National Parks en in de steden dus een mooie overnachtingsplek is zo gevonden. Ook campers zijn er in verschillende categorieën: van compacte kampeerbusjes tot super-de-luxe campers met een aparte slaap- en badkamer. Een camper in Houston of Dallas huur je bijvoorbeeld via WorldWide Campers, Travelhome, Tioga Tours of direct bij verhuurders als Cruise America en El Monte.

 

 

 

 

 

Vliegen naar Texas

Texas heeft maar liefst 730 grote en kleinere luchthavens, waaronder twee van de grootste luchthavens van Amerika en wereldwijd: Dallas-Fort Worth en Houston. Dallas-Fort Worth is de thuisbasis van American Airlines. In het zomerseizoen (mei – september) is er dagelijks een vlucht vanaf Amsterdam naar Dallas-Fort Worth. KLM en United Airlines vliegen beiden 7x per week direct naar Houston. Houston is voor United Airlines de grootste ‘hub’, waarvandaan veel vluchten naar andere luchthavens in Noord-Amerika en Zuid-Amerika vertrekken. Andere grote, internationale luchthavens in de staat zijn te vinden in Austin, San Antonio en El Paso.

Een vliegtuig van United Airlines in Houston, Texas

Een vliegtuig van United Airlines in Houston, Texas

Vind voordelige vluchten naar de Texas luchthavens met Skyscanner.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is goed geregeld in Texas. Of je nu met de trein, metro of bus wilt. Zowel tussen, als in de steden kun je vertrouwen op goede verbindingen.

De light rail in Dallas, Texas

De light rail in Dallas, Texas

Trein


De nationale spoorwegmaatschappij Amtrak heeft 3 intercity diensten. Dagelijks rijdt de Texas Eagle van Chicago naar San Antonio, de Heartland Flyer rijdt ook dagelijks tussen Fort Worth en Oklahoma City. De Sunset Limited rijdt drie keer per week van New Orleans naar Los Angeles met stops in Beaumont, Houston, San Antonio, Del Rio, Alpine en El Paso in Texas. 
In de grote steden vind je ook light rail treinen. Zo heeft Dallas de Dallas Area Rapid Transit (DART) en de Trinity Railway Express (TRE) die Dallas met Fort Worth verbindt. Austin heeft de Capital MetroRail die de stad met de noordwestelijke buitensteden verbindt en in Houston opereert de METRO verschillende lijnen in de stad en omgeving.

Texas Railroad trein

Texas Railroad trein

Een andere optie is met de Texas State Railroad door Piney Woods. Een schat aan waarnemingen voor de zintuigen wacht in Piney Woods in het oosten van de staat, waar verschillende ecosystemen en wildlife elkaar ontmoeten. Het verkennen van deze regio met een stoomlocomotief uit de jaren twintig, waarbij historische verhalen kunnen worden beluisterd, brengt reizigers in de nostalgische sfeer van een treinreis van 100 jaar geleden. Een stop is in Palestina vooral de moeite waard, waar er meer gebouwen staan in het “National Register of Historic Places” dan in bijna elke andere stad in Texas, terwijl in Jacksonville majestueuze dennen en blauwe meren zorgen voor een serene rust.

Met de Texas State Railroad door Piney Woods

Met de Texas State Railroad door Piney Woods

 

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Bus


Het nationale busbedrijf Greyhound heeft zogenaamde cross-country routes die onder andere Austin, Houston, San Antonio en Dallas aandoen. Kaartjes kan je het beste online kopen om goede deals te vinden.

Metro

In de grote steden Houston en Dallas vind je een uitgebreid metro netwerk.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Met een luchtballon dicht bij de hemel: een ballonvaart over Longview

Net als boven de wolken: het oudste vliegtuig ter wereld geeft nog steeds een gevoel van vrijheid en avontuur. Het gebied rond Longview is -zoals de naam al doet vermoeden – de heteluchtballonhoofdstad van Texas. Prachtig uitzicht over het bruisende water van Lake Cherokee, dichte dennenbossen, weiden met vers gemaaid hooi of de beroemde longhorns, laten blijvende indrukken achter vanuit het perspectief van een vogel. Een bijzonder hoogtepunt is de “Great Texas Balloon Race”, die dit jaar plaatsvindt van 27 tot 29 juli, met talrijke kleurenpatronen die door de lucht vliegen. Op de populaire “Evening Balloon Glow”, steken de ongeveer 80 piloten hun ballonnen aan onder de Texaanse sterrenhemel en creëren een unieke sfeer.

Ga fietsen in Texas

Juist de fiets maakt dit gebied letterlijk “tastbaar”: velden vol wilde bloemen, beekjes door geurige cipresbossen en traditionele wijnmakerijen flankeren de paden in de Hill Country regio. Een goed startpunt voor fietstochten is het voormalige Duitse emigrantenstadje Fredericksburg, omringd door wijngaarden, schilderachtig gelegen in het hart van Texas. De “Luckenbach Loop Alternate”, een 50 km lange fietsroute, kan in een dagtocht worden gedaan. Tijdens de tocht word er ook een stop gemaakt hier in het vier-zielen-dorpje Luckenbach, dat elke avond een openluchtpodium wordt voor countrymusici – ga mee jammen, neuriën en zingen, u bent van harte welkom! ‘s Avonds een glas Texaanse wijn onder een van de vele eikenbomen – en het leven is prima.

Enchanted Rock in Fredericksburg

Enchanted Rock in Fredericksburg