Vervoer in Texas

vervoer-icoon-verkeersbureaus Vervoer in Texas is niet anders dan in de rest van Amerika. Een huurauto is in veel gevallen noodzakelijk om wat van de staat te kunnen zien. Door de grootte van de staat, is het niet gek dat Texas zowel de grootste snelweg heeft als de langste spoorlijn in het land.

Met de auto

Een auto huren is, samen met het huren van een camper, de beste optie om veel van Texas te kunnen zien. Er zijn veel verhuurders in Amerika die in de grotere steden zoals Houston, Dallas, Austin en San Antonio maar ook in plaatsen zoals El Paso, Lubbock en Corpus Christi verhuurlocaties hebben. Allerlei soorten en maten auto’s zijn te huur, van een compacte auto tot een grote SUV met alle ruimte voor bagage en meerdere passagiers. Een auto huur je gemakkelijk en snel bij bijvoorbeeld Alamo, Enterprise, Avis, Hertz, National of Sixt.

 

 

Tolwegen

Houd er rekening mee dat er 17 tolwegen zijn in Texas, veelal rondom de steden. Je kunt deze meestal ontwijken door te kiezen voor een andere route, maar als je juist snel op plaats van bestemming wilt zijn kan een tolweg gunstig zijn. Je kunt bij je autoverhuurder in de meeste gevallen van te voren een Toll Pass aanschaffen, informeer hiernaar bij het ophalen van de huurauto. Meer over tolwegen lees je op: www.htallc.com/TollRoads.aspx.

Taxi

In de grote steden kun je eenvoudig een taxi aanhouden op straat. Een Uber of Lyft bestellen kan ook. Je betaalt de rit dan in de app op je mobiele telefoon met je creditcard.

Camperhuur


Het huren van een camper heeft als groot voordeel dat je altijd je slaapplek ‘bij de hand’ hebt. Je kan stoppen waar en wanneer je wilt en beleeft zo echt de ultieme vrijheid van een Amerikaanse road trip. Amerikanen zijn zelf ook gek op ‘RV’ vakanties en helpen je graag op weg. Texas heeft prachtige campings in de natuur en in de steden dus een mooie overnachtingsplek is zo gevonden. Ook campers zijn er in verschillende categorieën: van compacte kampeerbusjes tot super-de-luxe campers met een aparte slaap- en badkamer. Een camper in Houston of Dallas huur je bijvoorbeeld via WorldWide Campers, Travelhome, Tioga Tours of direct bij verhuurders als Cruise America en El Monte.

 

 

Vliegen naar Texas

Texas heeft maar liefst 730 grote en kleinere luchthavens, waaronder twee van de grootste luchthavens van Amerika en wereldwijd: Dallas-Fort Worth en Houston. Dallas-Fort Worth is de thuisbasis van American Airlines. Vanaf zomer 2017 vertrekt er in het zomerseizoen (mei – september) dagelijks een vlucht vanaf Amsterdam naar Dallas-Fort Worth. KLM en United Airlines vliegen beiden 7x per week direct naar Houston. Houston is voor United Airlines de grootste ‘hub’, waarvandaan veel vluchten naar andere luchthavens in Noord-Amerika en Zuid-Amerika vertrekken. Andere grote, internationale luchthavens in de staat zijn te vinden in Austin, San Antonio en El Paso.

Een vliegtuig van United Airlines in Houston, Texas

Een vliegtuig van United Airlines in Houston, Texas

Vind voordelige vluchten naar de Texas luchthavens met Skyscanner.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is goed geregeld in Texas. Of je nu met de trein, metro of bus wilt. Zowel tussen, als in de steden kun je vertrouwen op goede verbindingen.

De light rail in Dallas, Texas

De light rail in Dallas, Texas

Trein


De nationale spoorwegmaatschappij Amtrak heeft drie intercity diensten. Dagelijks rijdt de Texas Eagle van Chicago naar San Antonio, de Heartland Flyer rijdt ook dagelijks tussen Fort Worth en Oklahoma City. De Sunset Limited rijdt drie keer per week van New Orleans naar Los Angeles met stops in Beaumont, Houston, San Antonio, Del Rio, Alpine en El Paso in Texas. 
In de grote steden vind je ook light rail treinen. Zo heeft Dallas de Dallas Area Rapid Transit (DART) en de Trinity Railway Express (TRE) die Dallas met Fort Worth verbindt. Austin heeft de Capital MetroRail die de stad met de noordwestelijke buitensteden verbindt en in Houston opereert de METRO verschillende lijnen in de stad en omgeving.

Texas Railroad trein

Texas Railroad trein

Bus


Het nationale busbedrijf Greyhound heeft zogenaamde cross-country routes die onder andere Austin, Houston, San Antonio en Dallas aandoen. Kaartjes kan je het beste online kopen om goede deals te vinden.

Metro

In de grote steden Houston en Dallas vind je een uitgebreid metro netwerk.