Kunst & Cultuur in Texas

cultuur-icoon-verkeersbureaus Als je van kunst en cultuur houdt, is Texas echt iets voor jou! De kunst-, en cultuur scène is hier ontzettend levendig. Tussen Amarillo en Brownsville vind je ontelbare kunstgaleries en culturele centra, waaronder een aantal zeer opvallende musea. Wat dacht je van het prikkeldraadmuseum of het cowgirl museum? Er is zelfs een ‘Museum of Bad Art’, waar alleen de aller-slechtste kunst welkom is. Daarnaast zijn er gedurende het jaar vele festivals en tentoonstellingen over het veelzijdige erfgoed van de staat.

Corpus Christi Surf Museum

Corpus Christi Surf Museum

Moderne kunst

Kunst en cultuur is alom vertegenwoordigd in Dallas, de absolute kunst stad van Texas. Liefhebbers van moderne kunst zijn hier aan het juiste adres. Dallas bezit namelijk een enorm Art District. Alleen het uit 19 blokken tellende gebouw is al een kunstwerk op zich. Maak een wandeling door de bijzondere wijk en bewonder de opvallende architectuur. Ook staat in Dallas één van de meest befaamde musea van de USA, het ‘Dallas Museum of Art’. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie in eigendom met zowel stukken uit de oudheid, als moderne kunst. In de ommuurde beeldentuin kan je het werk van klassieke en moderne beeldhouwers aanschouwen.

SXSW South by Southwest Interactive-festival

In maart staat Texas in het teken van het South by Southwest Interactive-festival (SXSW). Tijdens dit interactieve festival komen muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen uit de hele wereld bijeen in Austin om inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen. Het festival seizoen wordt compleet gemaakt door het Austin City Limits Festival en het Austin Film Festival. Genoeg redenen om de stad de ‘Live Music Capital of the World’ te noemen, maar Austin heeft ook op het gebied van kunst genoeg te bieden. De Languna Gloria art school biedt ruimte voor opkomende artiesten. Er zijn audiotours die de mogelijkheid bieden om kennis te maken met het werk van deze nieuwe kunstenaars.

 

 

San Antonio kan beschouwd worden als het kloppende culturele hart van Texas. Het Guadalupe Cultural Arts Center, San Antonio Museum of Art, Witte Museum, The McNay, Nueva Street Gallery en het Whistle Stop Corner Art Studios & Residences is slechts een kleine greep uit de talloze top galeries en culturele centra die de stad biedt.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

In het westen van Texas, dichtbij Big Bend National Park, ligt Marfa. Dit kleine stadje staat bekend om zijn kunstgalerieën, zoals de Marfa Contemporary. De Chinati Foundation is een actieve stichting in Marfa die onder meer de kunstverzameling van de in 1994 overleden schilder en beeldhouwer Donald Judd beheert. Bovendien is er een permanente expositie van werken van bevriende kunstenaars te zien. Het museum biedt een unieke context voor het tentoonstellen van kunstwerken. Kunst wordt hier aangetroffen in architectonische ruimtes en natuurlijke situaties en niet zozeer in de context van een gebouw. Het idee hierachter is dat de kunst niet moet worden geïsoleerd, maar tentoongesteld moet worden als onderdeel van het leven. Op rijafstand vanuit Marfa is het controversiële kunstwerk ‘Prada Marfa’ te zien. Veel mensen stoppen om een foto te maken bij deze bijzondere ‘nep’ Prada-boetiek middenin de woestijn. Ten slotte is er in de maand juli het Marfa Film Festival, waar films getoond worden van opkomende filmmakers.

 

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

CityPASS kortingskaart voor Texas

Met de CityPASS kortingskaart krijg je korting in Texas op vele musea, attracties en zoo’s. De korting voor je entreebewijs kan soms oplopen tot 50%! Zorg dus dat je vooraf de CityPASS koopt via Verkeersbureaus. Vaak krijg je ook voorrang bij de ingang van de attracties of dierentuin. Je hoeft hierdoor niet in de rij te staan. De Citypass vertegenwoordigt een bedrag van $84,76 en kost slechts $46 voor een volwassene en $36 voor een kind (3-11 jaar).

Bestel je CityPASS korting voucher voor Houston op www.cityPASS.com

 

korting met de CityPASS

 

De CityPASS is geldig bij onderstaande deelnemers in Texas:

  • Space Center Houston (NASA)
  • Downtown Aquarium
  • Houston Museum of Natural Science
  • Houston Zoo OR Kemah Boardwalk All-Day Ride PASS
  • Children’s Museum of Houston of
  • Museum of Fine Arts
Downtown Aquarium Houston

Downtown Aquarium Houston

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*